Prajitura Semiluna

Prajitura Semiluna - face parte din colectia "deserturile copilariei" ! O prajitura pufoasa , rapida si delicioasa !
Ingrediente:

4 oua, 12 linguri zahar, 12 linguri ulei, 12 linguri lapte, 15 linguri faina, 1 lingurita esenta vanilie, 1 praf sare, 1 lingurita cacao neagra + 1 lingura apa, 1 plic praf de copt, 100 gr nuca maruntita.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.5/5 - (172 votes)

Adaugam intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, vanilia, sarea  si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie.

Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.

prajitura semiluna imagini (1)

Din compozitia rezultata se iau (intr-un bol ) 5 linguri compozitie si se amesteca cu cacaua dizolvata in apa.

prajitura semiluna imagini (2)

Compozitia de mai sus (alba) se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt .

Compozitia cu cacao se pune intr-o punga de decorat prajituri.

Peste compozitia alba adaugam un gratar din compozitia cu cacao – vezi foto.

prajitura semiluna cu nuca (1)

Se presara nuca maruntita (taiata) pe toata suprafata.

 

 

prajitura semiluna cu nuca (2)

Se coace cca 15-18 min la foc potrivit.

prajitura semiluna cu nuca (3)

Prajitura se lasa sa se racesca complet apoi se taie cu o forma rotunda sau un pahar.

prajitura semiluna cu nuca (5)

Din forma obtinuta se taie semiluna 🙂

prajitura semiluna cu nuca (6)Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle