Rulada cu Zmeura , Mascarpone si Frisca

Rulada cu Zmeura , Mascarpone si Frisca este un desert fin si aromat, ideal pentru mese festive. Rulada cu Zmeura , Mascarpone si Frisca se prepara usor, cu ingrediente putine, iar rezultatul este un desert delicios.
Rulada cu Zmeura , Mascarpone si Frisca
Ingrediente:

Foaie Rulada cu cacao - 4 oua, 100 gr zahar, 80 gr faina, 20 gr cacao, 1 praf sare, 5 gr zahar vanilat.

Crema - 125 gr mascarpone, 250 ml smantana pentru frisca, 50 gr zahar, 1 /2 lingurita extract de vanilie, 150 gr zmeura.

Decor - 50 gr ciocolata , 3 picaturi ulei.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

10

4.8/5 - (16 votes)

Preparare Foaie Rulada cu cacao 

Faina se amesteca cu cacaua , compozitia se trece prin sita.  Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare .

Cand am obtinut o spuma densa , adaugam zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile, le adaugam peste albusurile spumate si amestecam usor.

Adaugam faina cu cacao si amestecam , cu miscari usoare, pana se incorporeaza.

Compozitia formata se pune pe hartie de copt, dimensiunea tavii de aragaz.

Foaia de rulada se coace la 180C , timp de 12 minute.

Dupa coacere, foaia de rulada se desprinde de pe hartie si se ruleaza.

Preparare Crema cu mascarpone si frisca

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza cu mascarpone, zahar si vanilie.

Mixam pana obtinem o spuma densa.

Sa nu mixam prea mult, deoarece crema se va taia.

Asamblare Rulada cu Zmeura , Mascarpone si Frisca

Pe foaia de rulada se intinde crema cu mascarpone.

Adaugam zmeura si rulam strans.

Rulada cu Zmeura Mascarpone si FriscaPunem la rece pentru minim 3 ore.

Rulada cu Zmeura Mascarpone si Frisca

Rulada se portioneaza in 10 bucati si se decoreaza cu ciocolata ( topita si amestecata cu ulei).

Se pastreaza la rece , maxim 24 ore.

Rulada cu Zmeura Mascarpone si Frisca

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Rulada cu gem

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *