Blat de tort cu cacao (reteta rapida)

Blat de tort cu cacao , pufos si rapid , ideal pentru cel mai bun desert.
Ingrediente:

4 oua, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 30 gr cacao, 90 gr faina, 2 linguri apa, 1 praf sare.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1 blat - dimensiune tort 18-20 cm

4.3/5 - (23 votes)

Cum facem blatul de tort cu cacao ? Blat de tort cu cacao – reteta rapida.

Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa  si mixam 6 minute.

Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.



Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.

Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.

Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul cu cacao in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.

Dupa racire se taie in trei foi de dimensiune egala.

Am folosit acest blat la reteta de tort Cuib.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Blat de tort cu cacao (reteta rapida)”

  1. Știu că în poze poate sa arate mai mare decât în realitate, totuși….nu cred că blatul acesta e doar din 4 ouă și 90 Gr făină. Scuzați mi îndoiala!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.