Tiramisu

Tiramisu este un desert traditional italian, delicios si aromat!
Tiramisu
Ingrediente:

250 gr mascarpone

250 ml frisca lichida

38 buc piscoturi

300 ml cafea expresso (sau cafea tare)

3 galbenusuri

70 gr zahar

1 lingura esenta rom

Decor: cacao, menta

Timp preparare

45 min

Nr. portii

6

4.7/5 - (121 votes)

Galbenusurile se mixeaza cu zahar pe baie de abur. Compozitia va capata o culoare deschisa si se va ingrosa.

Se lasa sa se racesca complet iar separat se bate frisca pana obtinem o spuma densa.

Compozitia de galbenusuri se mixeaza cu mascapone apoi se adauga peste frisca batuta.

tiramisu in imagini (5)

Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.

tiramisu in imagini (6)

Cafeaua se amesteca cu esenta de rom. Piscoturile se trec rapid prin acesta compozitie  si se pun pe un platou.

tiramisu in imagini (7)

Deasupra se adauga crema cu ajutorul unui pos cu dui.

tiramisu in imagini (2)

Adaugam al doilea strat de piscoturi trecute prin cafea.

tiramisu in imagini (8)

Deasupra se adauga un nou strat de crema .

tiramisu in imagini (1)

Adaugam al treilea strat de piscoturi (dupa ce se trec prin cafea).

Toata suprafata se decoreaza cu aveline din compozitia de tiramisu si se introduce la rece pentru minim 1 ora.

La servire se pudreaza cu cacao si decoram cu frunze proaspete de menta.

tiramisu in imagini (3)

tiramisu in imagini

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

5 thoughts on “Tiramisu”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *