Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare.
Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
Galbenusurile mixate se amesteca usor cu albusurile batute si faina amestecata cu praful de copt +cacao .
Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in doua foi.
Preparare Crema
Intr-un vas se mixeaza oul cu zaharul, laptele si cacaua.
Compozitia se pune pe foc amestecand periodic. Dupa primul clocot se amesteca continuu.
Cand incepe sa isi schimbe consistenta (sa se ingroase ) se ia de pe foc si se pune la racit.
Cand este usor calduta se adauga untul, esentele (vanilie si rom).
Se mai lasa 5 min apoi se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Intr-o tava se aseaza prima foaie de blat (baza) si se insiropeaza.
Se adauga crema (3/4) si se intinde intr-un strat uniform.
Se aseaza a doua foaie de blat , se insiropeaza si se preseaza usor.
Prajitura se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Finisare
Se indeparteaza marginile prajiturii apoi adaugam un strat fin de crema.
Se introduce la rece pentru 15 min apoi se portioneaza .
Ciocolata se pune la topit intr-un vas pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Trei linguri de ciocolata se pun intr-un cornet de hartie pentru decorul avelinelor din frisca.
Fiecare prajitura se glazureaza cu ciocolata topita , se pun intr-o tava si se introduc la rece pana se intareste ciocolata.
Prajiturile Boema se pun pe hartii speciale apoi le decoram cu o avelina din frisca si ciocolata topita.
Le pastram la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
Salvează