Socata cu capsuni

Bautura racoritoare pe baza de flori de soc si capsuni, un adevarat rasfat in zilele de vara. Plina de aroma, socata cu capsuni se preparara usor si este delicioasa.
Ingrediente:

6 flori de soc , 12 capsuni, 300 -350 gr zahar, 1 lamaie, 2 gr drojdie, 5 l apa de izvor.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

10 portii

4.5/5 - (4 votes)

Cum se prepara socata cu capsuni. Socata cu capsuni reteta. Retete socata. Retete bauturi racoritoare.Florile de soc se trec prin apa rece  si se pun intr-un  borcan de 5 litri.

Capsunile spalate si taiate ( pe jumatate sau sferturi)   le adaugam peste florile de soc impreuna cu zaharul si lamaia (taiata felii).

Se adauga apa cat sa acopere si se lasa pana a doua zi.

A doua zi se adauga drojdia si amestecam. Se acopera borcanul cu un servet, farfurioara, ce aveti la indemana.

Se lasa la loc caldut, cu soare, pentru inca 2 zile.

Se amesteca dimineata, seara si gustam socata. Cand obtinem aciditatea dorita socata se strecoara si se pune la sticle.

Socata se pastreaza la rece pana in momentul servirii, maxim 3 zile. Sa aveti pofta !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle