Intr-un vas adaugam 100 ml lapte caldut si drojdia. Amestecam si lasam cateva minute pana drojdia se dizolva complet.
Separat, amestecam ouale cu zaharul, restul de lapte, praful de sare si vanilia.
Adaugam compozitia cu drojdie , amestecam si adaugam treptat cca 400 gr faina.
Adaugam untul topit si framantam pana se incorporeaza complet.
Adaugam restul de faina si continuam framantarea pana se incorporeaza.
Acoperim vasul (cu aluat ) cu un servet sau folie alimentara si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua parti .
Pentru modul de formare a cornurilor (imagini) – urmati reteta Cornuri pufoase cu ciocolata 😉
Fiecare parte de aluat se intinde sub forma rotunda ( pe un blat uns cu putin ulei) si se taie in opt parti.
Pe fiecare parte adaugam o lingurita de marmelada caise , intindem usor si unim colturile aluatului.
Fiecare parte de aluat se ruleaza.
Cornurile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la loc cadut pentru 10 min.
Laptele se amesteca bine cu galbenusul si apoi ungem cornurile.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180C si se coc pana devin aurii ~20 min.
Pofta Buna!