full screen background image

Cornuri cu marmelada de caise

Cornuri pufoase cu marmelada de caise – ideale pentru micul dejun !

Cornuri cu marmelada de caise

Timp preparare:

2 ore

Portii:

16 buc

Ingrediente:

Aluat- 500 gr faina, 12 gr drojdie uscata , 80 gr zahar, 200 ml lapte, 2 oua , 60 gr unt , 1 praf sare , 1 plic zahar vanilat, 1 galbenus +1 lingura lapte - pentru uns cornurile, putin ulei pentru intins aluatul.Umplutura - 200 gr marmelada de caise

Instructiuni preparare

Intr-un vas adaugam 100 ml lapte caldut si drojdia. Amestecam si lasam cateva minute pana drojdia se dizolva complet.

cornuri pufoase cu ciocolata (10)

Separat, amestecam ouale cu zaharul, restul de lapte, praful de sare si vanilia.

cornuri pufoase cu ciocolata (11)

Adaugam compozitia cu drojdie , amestecam si adaugam treptat cca 400 gr faina.

cornuri pufoase cu ciocolata (12)

Adaugam untul topit si framantam pana se incorporeaza complet.

cornuri pufoase cu ciocolata (1)

Adaugam restul de faina si continuam framantarea pana se incorporeaza.

cornuri pufoase cu ciocolata (2)

Acoperim vasul (cu aluat ) cu un servet sau folie alimentara si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua parti .

Pentru modul de  formare a cornurilor  (imagini) – urmati reteta Cornuri pufoase cu ciocolata 😉

Fiecare parte de aluat se intinde sub forma rotunda ( pe un blat uns cu putin ulei) si se taie in opt  parti.

Pe fiecare parte adaugam o lingurita de marmelada caise , intindem usor si unim colturile aluatului.

Fiecare parte de aluat se ruleaza.

Cornurile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la loc cadut pentru 10 min.

Laptele se amesteca bine cu galbenusul si apoi ungem cornurile.

cornuri cu marmelada de caise (3)

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180C si se coc pana devin aurii ~20 min.

cornuri cu marmelada de caise (1)

Pofta Buna!

 

(114 voturi)

___________________________________________________

loading…


Vezi si alte retete delicioase

  • Cornuri cu mereCornuri cu mere Desert de post cu mere, pufos si delicios!
  • Marmelada de caiseMarmelada de caise Marmelada fina, aromata si colorata - perfecta pentru cele mai bune fursecuri !
  • Placinta cu doveacPlacinta cu doveac Placinta cu dovleac - desert de sezon , bun si aromat. Frageda si […]
  • Ecler cu friscaEcler cu frisca Coaja crocanta , crema fina de vanilie si frisca aromata - cel mai […]
  • Covrigi dulciCovrigi dulci Covrigi dulci, nelipsiti in sezonul de iarna, ii savurez alaturi de […]
  • Prajitura HaiosPrajitura Haios Prajitura obtinuta din aluat cu osanza si gem de prune, un desert cu […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Set 6 cesti cu farfurii espresso ROSE CONFETTI Royal Albert

Realizate din portelan britanic, modelate in forme deosebit de delicate si decorate exclusiv cu modele florale, colectiile ROYAL ALBERT au...

Închide