Cornulete foarte fragede cu rahat reteta. Cornulete foarte fragede cu rahat pentru mese festive.
Taiem rahatul in fasii potrivite.
Pregatim aluatul fraged. Reteta in imagini o gasiti aici.
Punem intr-un vas: untul la temperatura camerei, laptele, zaharul pudra, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Aromele le adaugati dupa preferinta.
Amestecam ingredientele pana formam o compozitie omogena.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
La final, framantam aluatul pentru 1 minut.
Vom obtine un aluat perfect omogen si numai bun de modelat.
Aluatul se lucreaza imediat. In caz contrar, aluatul isi pierde elasticitatea.
Impartim aluatul in patru parti. Fiecare parte se modeleaza in forma de bila si se intinde cu merdeneaua.
Peste aluat punem o forma rotunda si taiem.
Taiem aluatul in 12 parti – vezi foto.
Pe fiecare parte de aluat adaugam o fasie de rahat.
Rulam strans, iar cornuletul format se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Procedam la fel cu restul de aluat.
Punem tava in cuporul preincalzit la 180C/ 14 minute.
Scoatem tava din cuptor , punem cornuletele intr-un vas si le pudram cu zahar farin.
Aceasta procedura se realizeaza cand cornuletele sunt fierbinti.
Se pun pe platou si se servesc dupa ce s-au racit complet.
Le pastram la loc uscat si racoros, maxim 1 saptamana.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=> Prajitura Alba ca Zapada