Panettone retete. Panettone in imagini. Reteta de Panettone
Preparare umplutura
Punem intr-un bol merisorul confiat, stafidele si turnam esenta de rom.
Acoperim vasul si il lasam la temperatura camerei pana este gata aluatul.
Adaugam ananasul confiat, ciocolata cu lapte-picuri, coaja confiata de portocale taiata cubulete mici.
Preparare maia Panettone
Drojdia proaspata se amesteca cu zahar.
Amestecam pana obtinem o compozitie lichida.
Adaugam laptele caldut , faina si amestecam.
Acoperim vasul cu folie alimentara.
Se pune la loc caldut si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Preparare aluat
Mixam galbenusurile cu sarea, zaharul , smantana si zaharul vanilat, timp de 3 minute.
Peste compozitia de oua adaugam maiaua, laptele , faina si coaja rasa de lamaie.
Amestecam ingredientele pana obtinem un aluat omogen.
Am folosit treapta 5 – paleta pentru framantat, timp de 10 minute.
Odihnim robotul de bucatarie timp de 10 minute.
Adaugam grasimea (unt topit si ulei) treptat si framantam aluatul , din nou, 10 minute.
Peste aluat adaugam umplutura si mai framantam aluatul 3 minute.
Aluatul format se imparte in doua parti cu ajutorul mainilor unse cu ulei.
Se formeaza doua bile de aluat si le transferam in formele de panettone.
Se acopera cu folie alimentara ( fiecare) si se pun la loc caldut , pana isi dubleaza volumul, cca 40-50 minute.
Se ung cozonacii cu compozitia de ou si lapte , taiem suprafata in forma de X si presaram fulgii de migdale.
Cozonacii se pun la loc cald si se lasa pana isi dubleaza volumu (formele acoperite cu folie alimentara).
Se pune la copt, la 170C , cuptor electric setat pe ventilatie, pentru 45-50 minute.
La cuptoarele pe gaz folosim treapta inalta.
Dupa 30 minute , punem deasupra cozonacilor hartie de copt si continuam coacerea.
Se scot pe un gratar de racire si ii portionam doar dupa ce s-au racit complet.
Panettone in sectiune.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta=>Tort cu Ciocolata si Caramel