Panettone

Panettone pufos si extrem de aromat, reteta rapida si delicioasa. Dupa cateva teste de a realiza  reteta perfecta de Panettone, am reusit sa obtin un aluat ce confera pufosenie maxima si aroma deosebita. Te invit sa testezi reteta!
Ingrediente:

Maia - 50 gr faina, 20 gr zahar, 80 ml lapte, 25 gr drojdie proaspata.

Aluat - 2 galbenusuri, 100 gr smantana 20% grasime, 100 ml lapte, 120 gr zahar, 5 gr sare, 50 ml ulei, 50 gr unt topit, 1/2 coaja rasa de la o lamaie, 20 gr zahar vanilat, 550 gr faina.

Umplutura - 50 gr merisor confiat, 100 gr stafide, 50 gr ananas confiat, 50 gr ciocolata cu lapte-picaturi, 100 gr coaja confiata de portocale, 30 ml esenta rom.

Decor - fulgi de migdale, 1 galbenus, 30 ml lapte,

Timp preparare

2 ore.

Nr. portii

2 bucati

4.5/5 - (15 votes)

Panettone retete. Panettone in imagini. Reteta de Panettone

Preparare umplutura

Punem intr-un bol  merisorul confiat, stafidele si turnam esenta de rom.

Acoperim vasul si il lasam la temperatura camerei pana este gata aluatul.

Adaugam  ananasul  confiat, ciocolata cu lapte-picuri, coaja confiata de portocale taiata cubulete mici.

Preparare maia Panettone

Drojdia proaspata se amesteca cu zahar.

Amestecam pana obtinem o compozitie lichida.

Adaugam laptele caldut , faina  si amestecam.

Acoperim vasul cu folie alimentara.

Se pune la loc caldut si se lasa pana isi dubleaza volumul.

 

Preparare aluat

Mixam galbenusurile cu sarea,  zaharul , smantana si zaharul vanilat, timp de 3 minute.

Peste compozitia de oua adaugam maiaua,  laptele , faina  si coaja rasa de lamaie.

Amestecam ingredientele pana obtinem un aluat omogen.

Am folosit treapta 5 – paleta pentru  framantat, timp de 10 minute.

Odihnim robotul de bucatarie timp de 10 minute.

Adaugam grasimea (unt topit si ulei)  treptat si framantam aluatul , din nou, 10 minute.

Peste aluat adaugam umplutura si mai framantam aluatul 3 minute.

Aluatul format se imparte in doua parti cu ajutorul mainilor unse cu ulei.

Se formeaza doua bile de aluat si   le transferam in formele de panettone.

Se acopera cu folie alimentara ( fiecare) si se pun la loc caldut , pana isi dubleaza volumul, cca 40-50 minute.

Se ung cozonacii cu  compozitia de ou si lapte , taiem suprafata in forma de X si presaram fulgii de migdale.

Cozonacii se pun  la loc cald si se lasa pana isi dubleaza volumu (formele acoperite cu folie alimentara).

Se pune la copt, la 170C ,   cuptor electric  setat pe  ventilatie, pentru 45-50 minute.

La cuptoarele pe gaz folosim  treapta inalta.

Dupa 30 minute , punem deasupra cozonacilor hartie de copt si continuam coacerea.

Se scot pe un gratar de racire si ii portionam doar dupa ce s-au racit complet.

Panettone in sectiune.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta=>Tort cu Ciocolata si Caramel

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.