Cornulete fragede cu osanza si rahat. Cum se fac cornuletele fragede cu osanza ? Retete cornulete fragede.
Osanza cruda se pune la congelator pentru 30 minute apoi se razuie sau se trece prin masina de tocat carne.
Se pune intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, sarea, zaharul vanilat si galbenusurile.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam iaurtul si se amesteca bine.
Peste compozitia formata adaugam treptat faina.
Amestecam pana se incorporeaza complet.
Aluatul format se acopera cu folie si se introduce la rece pentru 30minute.
Se imparte in 4 parti egale si se modeleaza cu ajutorul fainii.
Fiecare parte de aluat se intinde sub forma de cerc cu ajutorul unei merdenea.
Taiem aluatul in 12 triunghiuri egale , la baza fiecarui triunghi asezam o bucata de rahat si rulam strans.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pana devin usor aurii.
Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat si le lasam sa se racesca.
Sunt extrem de fragede a doua zi 🙂
Vezi si alte retete de Cornulete
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
4 thoughts on “Cornulete fragede cu osanza si rahat”
Acest link foarte interesant ♥
se poate folosi untura inloc de osanza?
Inlocuiti osanza cu unt gras.
Daca pun iaurt grecesc cu 10% grasime este bun??multumesc