Tort cu ciocolata

Tort cu sarlota de ciocolata , foaie de rulada si crema Ganache. Cel mai bun tort pentru sarbatori in familie !
Ingrediente:

Foaia de rulada - 3 oua, 60 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat, 4 gr cacao neagra.

Umplutura - 1/2 portie Crema diplomat cu ciocolata (70 gr zahar, 1 oua , 100 ml lapte, 5 gr gelatina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 300 gr frisca batuta, 80 gr ciocolata amaruie topita, 15 ml esenta rom).

Decor - 1 portie Crema Ganache (200 gr ciocolata minim 65 % cacao ,200 ml smantana pentru frisca 35% grasime, esenta de rom dupa gust ) + 50 gr ciocolata cu lapte.

Sirop pentru torturi - 50 ml

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

8 ( dimensiune forma - 18 cm)

5/5 - (66 votes)

Pe o hartie de copt asezam forma de tort si marcam cercurile .

Compozitia  Foaia de rulada  (reteta aici ) se   aseza pe hartia de copt conform cercurilor si intindem uniform.

Cele doua foi de tort se coc  la foc mediu cca 10 -12 min, pana va  capata o culoare usor aurie .

Le prafuim cu putina faina si se desprind de pe hartia de copt.

Le lasam sa se racesca complet apoi asezam forma de tort peste ele si decupam surplusul.

Pe un platou de tort asezam forma (am folosit un inel de 18 cm) si in interior  prima foaie.

Se stropeste cu sirop apoi tapetam forma cu o folie de celofan.

Crema diplomat (reteta aici ) se pregateste conform retetei  iar cand este calduta se amesteca cu ciocolata topita.

Amestecam pana se raceste si se obtine o compozitie omogena.

Crema obtinuta se amesteca bine cu frisca  si  esenta de rom.

Se toarna in forma pregatita  si se intinde uniform.

Se aseaza a doua foaie de rulada , se preseaza usor si  se stropeste cu sirop.

Forma se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru minim 3 ore.

Pregatim Crema Ganache ( reteta aici ) , o lasam  sa se racesca complet  apoi o punem la frigider pentru 1 ora .

Adaugam  esenta de rom si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si spumoasa.

Observatie – Daca vi se taie crema inseamna ca ati mixat prea mult!

Crema taiata se remediaza prin incalzire ( baie de abur) , redevine lichid si se lasa din nou la racit (la frigider) si se mixeaza din nou.

 Asamblare Tort cu ciocolata

Scoatem tortul de la frigider si indepartam forma + folia de celofan.

Crema se pune intr-un pos prevazut cu sprit (varf stelat) si decorm tortul de jur imprejur cu aveline de crema.

Vom tine posul aproape de tort , stratul de crema sa fie subtire.

O parte din mijlocul tortului nu se decoreaza, vezi foto.

Cu lama unui cutit bine ascutit tragem linii pe o tableta de ciocolata cu lapte (  folositi o tableta de 100 gr sa puteti obtine mai bine decorul).

Decorul obtinut se aseaza cu grija in mijlocul tortului ( nu atingeti cu mana , este foarte fragil – folositi spatule ).

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu  ajutorul un  cutit bine ascutit (trecut cu lama prin apa fierbinte si sters).

Si sectiunea 🙂

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle