Pe o hartie de copt asezam forma de tort si marcam cercurile .
Compozitia Foaia de rulada (reteta aici ) se aseza pe hartia de copt conform cercurilor si intindem uniform.
Cele doua foi de tort se coc la foc mediu cca 10 -12 min, pana va capata o culoare usor aurie .
Le prafuim cu putina faina si se desprind de pe hartia de copt.
Le lasam sa se racesca complet apoi asezam forma de tort peste ele si decupam surplusul.
Pe un platou de tort asezam forma (am folosit un inel de 18 cm) si in interior prima foaie.
Se stropeste cu sirop apoi tapetam forma cu o folie de celofan.
Crema diplomat (reteta aici ) se pregateste conform retetei iar cand este calduta se amesteca cu ciocolata topita.
Amestecam pana se raceste si se obtine o compozitie omogena.
Crema obtinuta se amesteca bine cu frisca si esenta de rom.
Se toarna in forma pregatita si se intinde uniform.
Se aseaza a doua foaie de rulada , se preseaza usor si se stropeste cu sirop.
Forma se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru minim 3 ore.
Pregatim Crema Ganache ( reteta aici ) , o lasam sa se racesca complet apoi o punem la frigider pentru 1 ora .
Adaugam esenta de rom si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si spumoasa.
Observatie – Daca vi se taie crema inseamna ca ati mixat prea mult!
Crema taiata se remediaza prin incalzire ( baie de abur) , redevine lichid si se lasa din nou la racit (la frigider) si se mixeaza din nou.
Asamblare Tort cu ciocolata
Scoatem tortul de la frigider si indepartam forma + folia de celofan.
Crema se pune intr-un pos prevazut cu sprit (varf stelat) si decorm tortul de jur imprejur cu aveline de crema.
Vom tine posul aproape de tort , stratul de crema sa fie subtire.
O parte din mijlocul tortului nu se decoreaza, vezi foto.
Cu lama unui cutit bine ascutit tragem linii pe o tableta de ciocolata cu lapte ( folositi o tableta de 100 gr sa puteti obtine mai bine decorul).
Decorul obtinut se aseaza cu grija in mijlocul tortului ( nu atingeti cu mana , este foarte fragil – folositi spatule ).
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu ajutorul un cutit bine ascutit (trecut cu lama prin apa fierbinte si sters).
Si sectiunea 🙂
Pofta Buna!