Tarta cu zmeura

Tarta cu zmeura este un desert perfect! Crusta crocanta, crema fina de vanilie si zmeura aromat, o prajitura delicioasa si foarte apreciata. Va invit sa testati reteta!
Tarta cu zmeura
Ingrediente:

Aluat - 125 gr unt 82% (rece), 240 gr faina, 40 ml apa foarte rece, 1 galbenus, 3 picaturi esenta de vanilie, 40 gr zahar pudra, 1 praf sare.

Crema de vanilie -500 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie sau 1 varf lingurita pudra de vanilie, 1 praf de sare 80 gr zahar.

Decor -450 gr zmeura proaspata, zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 bucati/ dimensiune forma 24 cm.

5/5 - (21 votes)

Preparare Aluat Tarta cu zmeura

Punem intr-un bol faina si untul rece ( taiat).

Framantam cele doua ingrediente pana obtinem un aluat nisipos.

Adaugam galbenusul, esenta de vanilie, praful de sare , apa rece si zaharul pudra.

Amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Aluatul se intinde cu merdeneaua si cu un praf de faina.

Asezam aluatul intins in forma de tarta ( cu pereti detasabili)  si presam usor pe peretele formei.

Indepartam suplusul cu ajutorul unui cutit.

Intepam aluatul din loc in loc.

Punem tarta in cuptorul preincalzit la 180C si se coace  18 minute.

Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem, cu grija,  din forma.

Preparare Crema de vanilie

Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.

Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.

Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).

Se ia cartita de pe foc , se adauga vanilia , praful de sare si amestecam.

 

Asamblare Tarta cu zmeura

Turnam  crema de vanilie  fierbinte in coaja de tarta.

Lasam sa se raceasca 10 minute si apoi decoram cu zmeura – vezi foto.

Inainte de servire pudram tarta cu zahar farin vanilat.

Portionam tarta in 10 bucati.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.