Preparare Aluat Tarta cu zmeura
Punem intr-un bol faina si untul rece ( taiat).
Framantam cele doua ingrediente pana obtinem un aluat nisipos.
Adaugam galbenusul, esenta de vanilie, praful de sare , apa rece si zaharul pudra.
Amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde cu merdeneaua si cu un praf de faina.
Asezam aluatul intins in forma de tarta ( cu pereti detasabili) si presam usor pe peretele formei.
Indepartam suplusul cu ajutorul unui cutit.
Intepam aluatul din loc in loc.
Punem tarta in cuptorul preincalzit la 180C si se coace 18 minute.
Lasam sa se raceasca si apoi o scoatem, cu grija, din forma.
Preparare Crema de vanilie
Laptele (300 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga vanilia , praful de sare si amestecam.
Asamblare Tarta cu zmeura
Turnam crema de vanilie fierbinte in coaja de tarta.
Lasam sa se raceasca 10 minute si apoi decoram cu zmeura – vezi foto.
Inainte de servire pudram tarta cu zahar farin vanilat.
Portionam tarta in 10 bucati.
Pofta Buna!