Prajitura cu mere si aluat fraged

Prajitura cu mere din aluat fraged este un desert foarte apreciat si nelipsit de la mesele in familie. Consistenta frageda a aluatului si umplutura de mere cu scortisoara ofera prajiturii o bunatate aparte.
Ingrediente:

Aluat - 450 gr faina, 150 gr unt 82% grasime, 2 galbenusuri, 100 gr zahar pudra, 100 ml lapte,2 gr bicarbonat sodiu, 1 lingura zeama de lamaie, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.

Umplutura - 650 gr mere rase, 100 gr zahar, 2 linguri gris, 10 gr zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara.

Decor - zahar pudra.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

15 bucati / dimensiuni tava - 32x20x6.5 cm.

4.1/5 - (217 votes)

Preparare Aluat

400 gr faina se cerne intr-un vas, se face o gropita la mijloc in care  se pun :  zaharul pudra, galbenusurile, laptele, bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, un praf de sare, zaharul vanilat si untul la temperatura camerei.

Se framanta rapid , pana se incorporeaza toate ingredientele.

Adaugam 30 gr faina si dam o  forma rotunda aluatului .

Punem  aluatul intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru minim 2 ore.

Preparare Umplutura

Merele rase se amesteca cu zahar si se pun intr-o craticioara , la foc mic, amestecand periodic.

In maxim 10 minute compozitia este gata , adaugam grisul si inchidem focul.

Dupa cateva momente adaugam  zaharul vanilat, scortisoara si lasam sa se racesca complet.

Prajitura cu mere si aluat fraged

Aluatul se imparte in doua parti. Tava de copt se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.





Aluatul se intinde cu ajutorul fainii ( restul -20 gr) in doua foi egale, de dimensiunea tavii de copt ( dimensiuni tava – 32x20x6.5 cm.).

In tava tapetata cu hartie de copt asezam prima foaie de aluat.

Adaugam umplutura de mere si o intindem uniform pe toata suprafata.

Peste umplutura asezam a doua foaie de aluat si o aranjam astfel incat  umplutura sa fie complet acoperita.

Intepam  suprafata prajiturii  cu o furculita- vezi foto.

Prajitura cu mere  se coace  la 180C,  timp de 30-35 minute.

Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza.

Se serveste cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

7 thoughts on “Prajitura cu mere si aluat fraged”

  1. Yumiii. Sunt un fan infocat al placinei cu mar. Asta arata genial si banuiesc ca e super buna la gust. O sa incerc in acest weekend ! Multumiri !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.