Negresa cu arahide – prajitura de casa delicioasa
O prajitura pufoasa, usor de facut si imposibil de refuzat – ideala langa o cafea buna sau ca rasfat dulce pentru intreaga familie.
Descopera si alte retete delicioase
Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:
Cum preparam Prajitura Negresa cu arahide
Intr-un vas adaugam : zaharul, untul , untul de arahide, laptele si cacao.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie fara cocoloase de cacao.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana la primul clocot.
Se ia de pe foc , punem vasul pe un alt vas cu apa rece si amestecam cateva momente. Se lasa sa se racesca complet.
Separat se mixeaza albusurile cu sare pana obtinem o spuma densa; galbenusurile le mixam cca 1 min.
Peste compozitia cu cacao adaugam albusurile si galbenusurile apoi amestecam usor.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana se incorporeaza.
Adaugam arahidele zdrobite si amestecam cu grija.
Compozitia formata se toarna intr-o tava (20*30)tapetata cu hartie de copt, se uniformizeaza cu o spatula.
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute.
Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepam cu o scobitoare. Scobitoare curata = Prajitura coapta.
Prajitura, dupa coacere se lasa sa se racesca complet . Se glazureaza cu ciocolata topita si arahide zdrobite.
Se lasa sa se intareasca ciocolata apoi se indeparteaza marginile si se portioneaza.
Pofta Buna la Prajituri de Casa!




















2 thoughts on “Prajitura Negresa cu arahide”
buna ziua,
in blat,cam cate gr de arahide se pun?
multumesc,
50 gr