Negresa cu arahide. Reteta de negresa. Prajitura negresa in imagini. Prajitura Negresa.
Intr-un vas adaugam : zaharul, untul , untul de arahide, laptele si cacao.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie fara cocoloase de cacao.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana la primul clocot.
Se ia de pe foc , punem vasul pe un alt vas cu apa rece si amestecam cateva momente. Se lasa sa se racesca complet.
Separat se mixeaza albusurile cu sare pana obtinem o spuma densa; galbenusurile le mixam cca 1 min.
Peste compozitia cu cacao adaugam albusurile si galbenusurile apoi amestecam usor.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana se incorporeaza.
Adaugam arahidele zdrobite si amestecam cu grija.
Compozitia formata se toarna intr-o tava (20*30)tapetata cu hartie de copt, se uniformizeaza cu o spatula.
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15 minute.
Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepam cu o scobitoare. Scobitoare curata = Prajitura coapta.
Prajitura, dupa coacere se lasa sa se racesca complet . Se glazureaza cu ciocolata topita si arahide zdrobite.
Se lasa sa se intareasca ciocolata apoi se indeparteaza marginile si se portioneaza.
Pofta Buna!
2 thoughts on “Negresa cu arahide”
buna ziua,
in blat,cam cate gr de arahide se pun?
multumesc,
50 gr