Cozonac de post cu rahat

Desertul ideal intr-o zi de post - cozonac pufos si aromat!
Ingrediente:

Aluat - 500 ml apa calduta, 12 linguri zahar, 1/4 lingurita sare, coaja rasa de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanillat, 35 gr drojdie proaspata, 950 gr faina alba superioara,100 ml ulei.

Umplutura - rahat de fructe

Decor - sirop cu rom

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

2 cozonaci

4.4/5 - (9 votes)

(Dimensiuni tava- lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm)

1. Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.

2. Se adauga treptat faina si amestecam , vom obtine un aluat potrivit ca si consistenta.

3. Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.

4. Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.

aluat de post

5. Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.

aluat cozonac de post

6. Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua bucati egale.

 

 

7. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o forma dreptunghiulara , se adauga rahat de fructe (taiat cubulete) si rulam strans.

cozonac cu rahat 4

8. Ruloul format se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

cozonac de casa

9. Cozonacul de post se lasa la dospit inca 30 min apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180C, pentru cca 30-35 min.

 

cozonac cu rahat 1

10. Cand este gata se glazureaza cu sirop si se mai tine 1 min in cuptor.

Scoatem cozonacul de post cu rahat  din forma si il asezam pe un gratar. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle