Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet si obtinem o spuma densa.
Intr-un bol mixam pentru 1 minut galbenusurile cu ulei.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (18 diametru cu baza detasabila) tapetata cu hartie de copt (la baza) si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt cca 15 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet.
Preparare Crema
Gelatina se amesteca cu laptele rece si se lasa la hidratat cca 10 minute.
200 ml smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara.
Se pune pe foc iar dupa primul clocot se ia si se imparte in doua boluri.
Intr-un bol punem ciocolata amaruie iar in al doilea bol punem ciocolata alba.
Se amesteca bine fiecare compozitie. Gelatina se pune pe baie de abur pana se topeste , amestecam bine si o impartim in cele doua boluri.
Pentru fiecare bol mixam cate 200 ml smantana pentru pentru frisca (rece) , pana devine o spuma densa .
Fiecare compozitie se amesteca cu frisca batuta si arome – ciocolata amaruie cu rom, ciocolata alba cu vanilie.
Asamblare Tort
Asezam forma in care s-a copt blatul pe un platou.
Ungem cu o picatura de ulei marginile si tapetam cu folie alimentara.
Asezam blatul in forma si il insiropam .
Peste blat, turnam compozitia de ciocolata amaruie si introducem la rece (congelator) pana se intareste, cca 5 minute.
Peste compozitia de ciocolata amaruie turnam si compozitia de ciocolata alba.
Introducem la rece minim 2 ore.
Se deschide forma si indepartam folia.
Ciocolata se topeste , se adauga uleiul si se amesteca pana se raceste .
Se pune intr-un cornet de hartie si decoram tortul.
Se introduce la rece pentru 2-3 minute apoi se decoreaza cu rulourile de napolitana si frunze de menta.
Se pastreaza la rece. Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează