Astazi v-am pregatit un desert usor de preparat, sanatos si extrem de gustos: terci de ovaz cu nuca macinata.
Ingrediente pentru 2 portii/timp de preparare 10 minute
• 1 cana fulgi de ovaz
• 2 cani de lapte (poate fi orice tip de lapte, in functie de preferinte)
• 2 linguri de miere
• 1/2 lingurita de extract de vanilie
• un praf de sare
• miez de nuca macinat pentru topping
Preparare
1. Intr-un vas, amestecam ovazul, laptele, extractul de vanilie si un praf de sare.
2. Punem vasul pe foc mediu si aduceti amestecul la fierbere. Apoi, reducem focul si il lasam sa fiarba in continuare, amestecand frecvent pentru a evita lipirea de fundul vasului.
3. Gatim pana cand terciul de ovaz atinge consistenta dorita. Daca vi se pare prea gros, puteti adauga mai mult lapte pentru a ajunge la consistenta potrivita.
4. Dupa ce ati obtinut textura dorita, adaugam miezul de nuca macinat si amestecam bine.
5. Luam vasul de pe foc si lasam terciul de ovaz sa se odihneasca timp de cateva minute.
Servim terciul de ovaz in boluri, presarat cu miere sau orice alt indulcitor preferat si adaugati nuca macinata pentru un plus de savoare.
Pofta buna!
Aceasta reteta de terci de ovaz cu miez de nuca nu doar ca este delicioasa, ci si sanatoasa, oferindu-va o portie hranitoare intr-un timp foarte scurt.
Pentru aceasta reteta am folosit miezul de nuca macinata de la SBF Romania, un brand romanesc 100% care incanta cu produse de calitate, gustoase si satioase. Daca sunteti curiosi sa explorati o lume a produselor rafinate, nu ratati ocazia de a descoperi produsele lor unice. Gama lor de produse este variata. De la paste cu trufe albe, crema de hribi cu trufe, sos cu trufe, risotto cu hribi, risotto cu hribi si sofran, risotto cu sparanghel, risotto cu craite si lamaie, risotto cu galbiori, hribi taiati in ulei de masline, sare cu trufe, sare cu hribi, la miez de nuca macinata si miez de nuca mixt.
Toate aceste produse sunt apreciate si recomandate de catre Chef Raul Vidican, un maestru al bucatariei care aduce un plus de creativitate si rafinament in preparatele sale.
2 thoughts on “Terci de ovaz cu nuca macinata”
De care ovăz, faină, fulgi sau boabe??
Fulgi de ovaz