4.4/5 - (205 votes)
Caisele se spala, indepartam samburii si le taiem cuburi.
Albusul se bate pana devine spuma, se adauga zaharul si mixam pana se dizolva. Separat se mixeaza pentru 1 min – uleiul, galbenusurile, praful de sare, praful de copt stins, vanilia si iaurtul. Compozitia de albus si galbenus se amesteca usor.
Se adauga faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt. Caisele se prafuiesc cu faina si se adauga peste compozitie.
Coacem prajitura la 180°C pentru 35-40 min.
Dupa coacere se scoate pe un gratar si se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
1 thoughts on “Prajitura cu iaurt si caise”
Foarte bune retete, ne bucuram ca putem apela la ele cand vrem ceva deosebit, care sa ne incante simturile tactile.