Untul ( la temperatura camerei) se mixeaza cu zahar si zahar vanilat.
Adaugam galbenusurile, smantana, esenta de rom si praful de sare.
Mixam pentru 2minute.
Adaugam faina si amestecam.
Vom obtine un aluat usor de modelat, nelipicios.
Aluatul se imparte in doua parti si se modeleaza cu ajutorul fainii.
Poti incerca si o alta varianta de aluat fraged , reteta o gasesti pe blog – aici.
Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie subtire si se decupeaza cu o forma inimioara.
Transferam, cu grija, inimioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem la 180C , timp de 10 minute.
Atentie la timpul de coacere, baza trebuie sa fie aurie , nu rumenita.
Nuca de cocos se amesteca cu sucul de sfecla rosie.
Glazuram fursecurile cu ciocolata topita, doar pe jumatate, le presaram cu nuca de cocos (usor colorata) si le punem pe un gratar de patiserie- vezi foto.
Le punem la rece pentru 15 minute.
Dupa ce s-a intarit ciocolata , transferam fursecurile pe un platou.
Le pastram la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!