Intr-un bol mai mare se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
Se adauga treptat faina si amestecam , vom obtine un aluat potrivit ca si consistenta.
Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.
Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.
Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.
Separat se pregateste umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop si cacao.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il intindem intr-o forma dreptunghiulara , se presara umplutura si rulam strans.
Cu ajutorul unui cutit ascutit taiem ruloul in 9 bucati – melcisori .
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit inca 30 min.
Melcisorii cu nuca se coc la 180 C pentru 30 min.
Dupa coacere ii lasam sa se racesca apoi ii pudram cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!