Melcisori cu nuca

Melciori pufosi cu nuca - perfecti langa o cana cu ceai !
Ingrediente:

Aluat - 250 ml apa calduta, 6 linguri zahar, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 1 plic zahar vanillat, 17 gr drojdie proaspata, 475 gr faina alba superioara,50 ml ulei.

Umplutura - 100 gr nuca macinata, 2 linguri cacao, 1 lingura de sirop cu rom, 1 lingurita esenta rom.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

2 ore si 30 min

Nr. portii

9

4.9/5 - (113 votes)

Intr-un bol mai mare se adauga:  apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.

Se adauga treptat faina si  amestecam , vom obtine un aluat potrivit ca si consistenta.

Adaugam uleiul si framantam pana se incorporeaza.

Aluatul obtinut se pune  la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.

melcisori cu nuca 7

Se pune pe masa de lucru , se framanta 1 min apoi se pune din nou la dospit, pentru inca 30 min.

Separat se pregateste umplutura: nuca macinata se amesteca cu esenta de rom, sirop si  cacao.

melcisori cu nuca 8

 

 

melcisori cu nuca 6

Punem aluatul pe masa de lucru unsa  cu ulei si il intindem   intr-o forma dreptunghiulara , se presara umplutura si rulam strans.

melcisori cu nuca 4

Cu ajutorul unui cutit ascutit taiem ruloul in 9 bucati – melcisori .

melcisori cu nuca 3

Ii  asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii  lasam la dospit inca 30 min.

Melcisorii cu nuca se coc la 180 C pentru 30 min.

melcisori cu nuca reteta

Dupa coacere ii lasam sa se racesca apoi ii pudram cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle