Bezele

Bezele - cel mai ieftin si simplu desert de casa ! Poti transforma albusurile ramase de la alte preparate intr-un desert delicios!
Ingrediente:

2 albusuri (oua medii), 130 gr zahar tos, 1 praf de sare , 5 gr zahar vanilat.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

30 bucati

4.5/5 - (53 votes)

IMPORTANT

  • Vasele si ustensilele folosite sa fie foarte bine degresate.

Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.

Adaugam in ploaie o  lingura plina de zahar , zaharul vanilat si mixam pana acestea se dizolva complet.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa , lucioasa iar prin miscarea vasului sa nu cada.

bezele 2

Compozitia formata se pune intr-un pos cu varf stelat.

bezele 3

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam aveline de bezea – vezi foto.

Tava se introduce pe treapta de mijloc a cuptorului  si se coc cca 1 ora la foc mic (110 C).

 

 

Usa cuptorului va sta permanent  intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn.

Dupa coacere ,   lasam bezelele sa se racesca in cuptor cu usa complet deschisa.

Sunt delicioase , yummm!

bezele de casa

Citeste si reteta : Chec  cu albusuri , lamaie si merisoare

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Bezele”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *