IMPORTANT
- Vasele si ustensilele folosite sa fie foarte bine degresate.
Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.
Adaugam in ploaie o lingura plina de zahar , zaharul vanilat si mixam pana acestea se dizolva complet.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa , lucioasa iar prin miscarea vasului sa nu cada.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu varf stelat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam aveline de bezea – vezi foto.
Tava se introduce pe treapta de mijloc a cuptorului si se coc cca 1 ora la foc mic (110 C).
Usa cuptorului va sta permanent intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn.
Dupa coacere , lasam bezelele sa se racesca in cuptor cu usa complet deschisa.
Sunt delicioase , yummm!
Citeste si reteta : Chec cu albusuri , lamaie si merisoare
Pofta Buna!
2 thoughts on “Bezele”
Buna!
In cuptorul electric tot cu usa întredeschisa se coc bezelele?
Și cu ventilația pornita?
La cuptorul electric folosim ventilatia, iar la cuptorul clasic intredeschidem usa.