Chec de post cu nuca, portocala si scortisoara

O reteta simpla de chec in varianta de post. Nuca, scortioara si portocala confera o bunatate aparte acestui desert!
Ingrediente:

Chec - 130 gr zahar, 115 gr nuca macinata, 1 lingurita scortisoara, 80 ml ulei, 10 gr zahar vanilie, 250 ml apa minerala, 10 gr praf de copt, 1 praf sare, coaja rasa de la o portocala ( medie) , 300 gr faina.

Glazura - 100 gr zahar pudra, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri apa.

Timp preparare

1 ora si 20 min

Nr. portii

1 chec ( tava 32x10x7)

4.6/5 - (73 votes)

Intr-un vas amestecam pentru fix 2 minute  : zaharul, apa minerala, uleiul, zaharul vanilat , praful de copt,  sare si coaja rasa de portocala.

Peste compozitia obtinuta adaugam faina amestecata cu nuca si scortioara.

Amestecam bine pana se incorporeaza si obtinem o compozitie omogena.

Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de chec.

Se coace la foc mediu  maxim 30 minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Dupa coacere se lasa sa se racesca 5 minute apoi se pune pe un gratar de racire.

Pregatim glazura conform retetei si o turnam peste chec . O intindem usor (cu o spatula) pe toata suprafata.

Dupa ce s-a racit complet se portioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.