full screen background image

Briose cu banane

Briose cu banane, desert pufos si extrem de aromat. Reteta este simpla, rapida si delicioasa, iar ingredientele sunt la indemana. Consistenta, gustul si aroma confera desertului „Briose cu banane” multa BUNATATE. Testeaza reteta Briose cu banane!

Briose cu banane

Timp preparare:

30 minute

Portii:

12

Ingrediente:

2 banane mari si coapte, 3 oua, 80 gr zahar brut, 30 gr smantana grasa,  40 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, 4 gr  praf de copt, 3 gr  bicarbonat sodiu, 10 ml otet sau zeama lamaie, 1 lingurita scortisoara, 20 gr cacao, 1 praf sare, 40 gr nuca macinata, 250 gr faina.Decor - fulgi migdale, zahar pudra vanilat. 

Instructiuni preparare

Briose cu banane. Reteta Briose cu banane. 

Indepartam coaja bananelor si zdrobim miezul cu o furculita.

Adaugam zaharul, ouale, uleiul, zaharul vanilat, bicarbonatul si praful de copt stins, scortisoara si sarea.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam smantana si mixam pana  se incorporeaza.

Adaugam nuca macinata si amestecam.



Adaugam faina si mixam maxim 1 minut.

Dizolvam cacaua in 3 linguri de compozitie si o adaugam peste aluat.

Turnam compozitia in forme de briose, tapetate cu hartie speciala.

Presaram fulgi de migdale si punem tava in cuptorul preincalzit la 190C.

Coacem briosele cu banane pentru 25 minute.

Dupa coacere, briosele cu banane sunt transferate pe un gratar de racire.

Pentru servire, pudram desertul cu zahar pudra vanilat.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Prajitura Zi si Noapte 

5/5 - (89 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress