Cheesecake cu capsuni

Cheesecake - o prajitura delicioasa cu branza , aroma de lamaie si topping de capsuni. Ce poate fi mai bun ?
Ingrediente:

Blat - 100 gr biscuiti cu ovaz , graham sau digestivi, 15 gr zahar pudra, 30 gr unt.

Crema branza - 250 gr branza dulce, 80 gr smantana fermentata 18% grasime, 200 gr branza Philadelphia, 110 gr zahar pudra, 1 ou+1 galbenus, 200 ml smantana pentru frisca, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita extract vanilie.

Decor - 350 gr capsuni congelate, 100 gr zahar + 40 ml apa+ 2 lingurite amidon.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 bucati / forma cu diametru 18 cm.

5/5 - (53 votes)

Reteta de cheesecake cu fructe. Retete cu capsuni. Retete cu branza. Cheesecake cu capsuni retete.

Topping de capsuni ( se prepara inainte de servire Cheesecake )

Intr-o craticioara adaugam 100 gr zahar + 40 ml apa , cand s-a topit zaharul adaugam capsunile decongelate de jumatate.

Le lasam sa fiarba la foc mic 2 minute apoi adaugam amidonul dizolvat in putina apa.

Amestecam usor si mai lasam sa fiarba maxim 30 secunde. Se lasa sa se racesca apoi se aseaza peste Cheesecake.
Blat  Cheesecake
Forma cu pereti detasabili se unge bine cu unt, la baza se aseaza hartie de copt ( decupata cu 1 cm mai mare decat baza formei) si se unge cu unt.
Biscuitii se sfarama , nu este o regula sa-i transformam in pudra;  pot sa ramana si bucatele mai mari , dar nu foarte mari.
Amestecam biscuitii  cu untul topit si  zaharul farin.
Compozitie formata se aseaza in forma pregatita ( pe toata baza).
Presam cu grija compozitia ,  cu ajutorul unei masuri sau cu mana protejata de o manausa ( unica folosinta).
Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 C pentru maxim 10 minute, pana blatul de biscuiti devine usor auriu pe margini.
Crema de branza
Intr-un vas adaugam branza dulce si smantana fermentata. Mixam cu un blender vertical 1 minut apoi se trece printr-o sita fina.

Compozitia formata se mixeaza bine cu branza Philadelphia , zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

Adaugam pe rand oul si galbenusul apoi smantana pentru frisca .

Compozitia formata trebuie sa fie spumoasa si omogena.

Se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza suprafata.

Coacem prajitura la 140-150 C pentru 1 ora si 10 minute. Se va coace uniform si nu va crapa la suprafata.

Daca temperatura este prea mare suprafata prajiturii va crapa.

Se lasa sa se racesca complet in forma apoi se pune la rece pentru 3-4 ore , de preferat peste noapte.

Se scoate din forma dupa ce desprindem prajitura  ( de peretii formei) , cu un cutit bine ascutit si lama subtire.

Se aseaza pe un platou iar deasupra asezam topping-ul de capsuni.

Si sectiunea 😉

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Sos de Capsuni

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Cheesecake cu capsuni”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.