full screen background image

Sos de capsuni

Sos fin si aromat , ideal pentru inghetata, clatite , prajituri si torturi.

Sos de capsuni

Ingrediente:

200 gr capsuni , 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Instructiuni preparare

Spalam bine capsunile ,  indepartam coditele si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.

Compozitia formata se pune la fiert impreuna cu zaharul iar dupa primul clocot se  lasa sa fiarba cca 3 min .

Dupa cateva momente se strecoara si se pune din nou la fiert .

Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece, amestecam  continuu si  fierbem compozitia  cca 2 min.

La final adaugam zaharul vanilat  .

Sosul de capsuni se lasa sa se racesca complet apoi se pastreaza la rece maxim  3 zile.

Se foloseste la decor pentru diverse deserturi : prajituri, clatite, inghetata, tort, etc.

 

Sos de capsuni
(8 voturi)

loading...

Vezi si alte retete delicioase




One thought on “Sos de capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Cozonac cu nuca , miere si stafide (de post)

Pufos si aromat, simplu si rapid! Reteta mea va garanteaza reusita unui cozonac delicios de post!

Închide