full screen background image

Sos de capsuni

Sos fin si aromat , ideal pentru inghetata, clatite , prajituri si torturi.

Sos de capsuni

Ingrediente:

200 gr capsuni , 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.


Instructiuni preparare

Spalam bine capsunile ,  indepartam coditele si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.

Compozitia formata se pune la fiert impreuna cu zaharul iar dupa primul clocot se  lasa sa fiarba cca 3 min .

Dupa cateva momente se strecoara si se pune din nou la fiert .

Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece, amestecam  continuu si  fierbem compozitia  cca 2 min.

La final adaugam zaharul vanilat  .

Sosul de capsuni se lasa sa se racesca complet apoi se pastreaza la rece maxim  3 zile.

Se foloseste la decor pentru diverse deserturi : prajituri, clatite, inghetata, tort, etc.

 

Sos de capsuni
(5 voturi)




One thought on “Sos de capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
inghetata cu ciocolata si nuca pecan
Inghetata de ciocolata si nuca pecan

Cea mai buna inghetata de ciocolata cu nuca coapta ! Inghetata cu ciocolata amaruie, lapte condensat , nuca si frisca...

Închide