Tort cu nuca coapta si ciocolata

Tort cu nuca coapta si ciocolata, desert delicios , ideal pentru mese festive. Tort cu nuca coapta si ciocolata, reteta care iti garanteaza reusita!
Ingrediente:

Blat alb - 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt.

Crema de ciocolata - 200 gr ciocolata neagra, 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime, 1 lingurita esenta de rom + 80 gr nuca coapta si maruntita.

Decor - 150 gr nuca coapta si maruntita , cacao, frisca.

Sirop - 250 ml apa, 150 gr zahar, 25 ml esenta rom, 1 pliculet zahar vanilat.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

12

4.8/5 - (137 votes)

Mod de preparare – Blat alb , Crema de ciocolata, Sirop  pentru torturi

1.Miezul de nuca se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit la 160C pana devine usor auriu. Se lasa sa se racesca complet apoi se marunteste.

2. Blatul se taie in trei foi egale. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si  adaugam primul strat de crema .

tort nuca 33

3. Peste crema se presara nuca coapta, vezi foto.

4.  Adaugam a doua foaie de blat , insiropam , adaugam al doilea strat de crema si  nuca .

 

5. Ultima foaie de blat se insiropeaza pe interior , se aseaza peste stratul de crema si nuca,  se preseaza usor .  Se introduce la rece pentru o ora.

tort nuca 2

6. Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema, in mod uniform.

tort nuca ciocolata

7. Se baroteaza (se acopera total cu nuca macinata) si se decoreaza cu :  cacao, aveline de frisca si se presara cu cacao.

8. Sa aveti pofta !

tort cu nuca coapta si ciocolata

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Tort cu nuca coapta si ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle