Mod de preparare – Blat alb , Crema de ciocolata, Sirop pentru torturi
1.Miezul de nuca se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit la 160C pana devine usor auriu. Se lasa sa se racesca complet apoi se marunteste.
2. Blatul se taie in trei foi egale. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si adaugam primul strat de crema .
3. Peste crema se presara nuca coapta, vezi foto.
4. Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam al doilea strat de crema+ nuca .
5. Ultima foaie de blat se insiropeaza pe interior , se aseaza peste stratul de crema + nuca si se preseaza usor . Se introduce la rece pentru o ora.
6. Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema, in mod uniform.
7. Se baroteaza (se acopera total cu nuca macinata) si se decoreaza cu : cacao, aveline de frisca si se presara cu cacao.
8. Se serveste rece. Sa aveti pofta !
2 thoughts on “Tort cu nuca coapta si ciocolata”
Imi plac retetele voastre si vreau sa le incerc si eu
Mult spor!