Apa calduta impreuna cu zaharul si drojdia se amesteca 1 min. Adaugam uleiul, vanilia, jumatate din cantitatea de faina si amestecam. Se adauga praful de sare, restul de faina si framantam pana obtinem un aluat vartos. Aluatul se pune intr-un vas, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Separat se formeaza umplutura – merele rase se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si margarina. Se lasa sa fiarba cca 5 min, se adauga grisul, scortisoara si vanilia. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
Aluatul dospit se imparte in 16 bucati iar fiecare bucata de aluat se intinde sub forma unui triunghi, se adauga 1 lingura de umplutura si se ruleaza strans.
Cornurile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit, cca 25 min.
Cornurile se coc la o temperatura de 180 C, pana devin aurii. Cand sunt gata se ung cu sirop si se introduc din nou la copt pentru 5 min.
Se servesc ca desert intr-o zi de post 🙂