Reteta Crema de vanilie aici
Reteta Glazura de cappucino aici
Pregatim cojile de mini ecler
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale (unul cate unul) si amestecam continuu ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Compozitia va avea o consistenta omogena.
Turnam aluatul cu ajutorul unui pos cu sprit (forma zimtata) sub forma de aveline micute. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.
Cojile se umplu cu crema de vanilie calduta, cu ajutorul unui pos prevazut un varf subtire.
Cand crema s-a racit glazuram mini eclerele si decoram cu ciocolata si nuca de cocos.
Sa aveti pofta!
2 thoughts on “Mini eclere cu glazura de cappucino”
pot sa bag peste crema de vanilie si frisca ?
sigur, vor fi si mai bune 🙂