Prajitura lenesului pas cu pas. Reteta Prajitura lenesului
Amestecam faina, grisul, zaharul vanilat, zaharul si praful de copt.
In alt vas, amestecam merele cu scortisoara.
Tapetam cu hartie o tava de copt (rotunda), cu diametrul de 24 cm.
Impartim compozitia de mere in doua parti, iar compozitia cu faina in trei parti.
Asezam primul strat de compozitie cu faina si intindem uniform.
Adaugam primul strat de mere si intindem uniform.
Asezam a doua parte de compozitie cu faina si nivelam uniform.
Adaugam al doilea strat de mere si ultimul strat de compozitie cu faina.
Cu un bat de frigarui intepam compozitia – vezi foto.
Topim untul si il amestecam cu lapte.
Adaugam, cu o lingura, compozitia peste suprafata prajiturii. Nu turnati compozitia, deoarece nu se va hidrata uniform.
Punem tava de copt intr-o tava si punem la copt, la 180C/55 minute.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet si apoi se scoate din forma.
Se portioneaza in zece portii. Se savureaza cu placere.
Pofta Buna!