Prajitura lenesului

Prajitura lenesului cu mere, gris si scortisoara - o reteta simpla si rapida, perfecta pentru cei care vor un desert aromat fara prea mult efort.  Descopera cum sa prepari Prajitura lenesului si impresioneaza-i pe cei dragi cu un desert de casa usor de facut!
Ingrediente:

250 gr faina, 250 gr gris, 160 gr zahar, 20 gr zahar vanilat, 10 gr praf de copt, 600 gr mere razuite, 1 lingurita scortisoara, 180 ml lapte, 30 gr unt.

Timp preparare

1 ora si 10 minute

Nr. portii

10/ forma rotunda - 24cm.

5/5 - (11 votes)

Prajitura lenesului pas cu pas. Reteta Prajitura lenesului

Prajitura lenesului

Amestecam faina, grisul, zaharul vanilat, zaharul si praful de copt.

In alt vas,  amestecam merele cu scortisoara.

Tapetam cu hartie o tava de copt (rotunda), cu diametrul de 24 cm.

Impartim compozitia de mere in doua parti, iar compozitia cu faina in trei parti.

Asezam  primul strat de compozitie cu faina si intindem uniform.

Adaugam primul strat de mere si intindem uniform.

Asezam a doua parte de compozitie cu faina si nivelam uniform.

Adaugam al doilea strat de mere si ultimul strat de compozitie cu faina.

Prajitura lenesului

Cu un bat de frigarui intepam compozitia – vezi foto.

Topim untul si il amestecam cu lapte.

Adaugam, cu o lingura, compozitia peste suprafata prajiturii. Nu turnati compozitia, deoarece nu se va hidrata uniform.

Prajitura lenesului

Punem tava de copt intr-o tava si punem la copt, la 180C/55 minute.

Dupa coacere se lasa sa se raceasca complet si apoi se scoate din forma.

Prajitura lenesului

Se portioneaza in zece portii. Se savureaza cu placere.

Prajitura lenesului

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle