Bomboane Dubai reteta. Bomboane Dubai cu umplutura delicioasa.
Preparare Sirop
Punem pe foc, intr-o craticioara, apa si zaharul.
Dupa primul clocot, fierbm compozitia 2 minute.
Preparare umplutura
Punem untul intr-o tigaie sa se topeasca. Adaugam fideaua si amestecam continuu pana devine usor aurie.
Adaugam imediat siropul si amestecam continuu pentru 1 minut. Inchidem focul.
Acoperim tigaia cu un capac pentru 5 minute.
Lasam sa se raceasca compozitia si apoi adaugam pasta de fistic si esenta de fistic.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare
Din compozitia obtinuta formam bile de aceeasi dimensiune.
Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, si le asezam la rece pentru 15 minute.
Le modelam din nou, oferindu-le o forma rotunda si le punem la rece pana pregatim ciocolata.
Punem ciocolata intr-un vas, pe baie de abur, si amestecam pana se topeste complet.
O lasam sa se raceasca cateva minute. Trecem bomboanele prin ciocolata, cu ajutorul furculitei.
Transferam bomboanele formate pe tava tapetata cu hartie de copt.
Imediat le decoram cu fistic maruntit.
Punem tava la frigider pana ciocolata se intareste.
Le transferam pe hartii de bomboane si le pastram la rece pana in momentul sevirii.
Sa aveti pofta!