Cum se prepara Cantuccini cu migdale si nuci. Reteta simpla de Cantuccini cu migdale si nuci
Intr-un bol mare adaugam: faina, praful de copt stins in otet, praful de sare, ouale, laptele, untul la temperatura camerei, coaja de portocala, zaharul si zaharul vanilat.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Din compozitie obtinem un aluat omogen.
Adaugam migdalele si nucile, amestecam pana le incoporam.
Daca preferi, poti lasa migdalele si nucile intregi sau le poti taia grosier.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formam doua batoane din aluat, avand o grosime de aproximativ 4-5 cm.
Coace la cuptorul preincalzit la 170°C timp de 25-30 de minute, pana cand batoanele devin aurii.
Le lasam sa se raceasca timp de 10 minute, apoi le taiem in felii de aproximativ 1-2 cm.
Asazam feliile pe tava, cu partea taiata in sus, si coacem din nou la 170°C, timp de 10-15 minute, pana devin crocanti.
Lasam Cantuccini sa se raceasca complet.
Pastram Cantuccini intr-un recipient etans pentru a-si mentine textura crocanta. Sa aveti pofta!
Incearca aceasta reteta simpla si bucura-te de gustul autentic italian! Descopera Istoria Cantuccini – Biscuitii crocanti italieni!