Pasta de fistic – reteta fara colorant. Pasta de fistic pas cu pas.
Cum se prepara laptele condensat de casa
Laptele condensat de casa este cheia pentru o textura cremoasa si un gust dulce echilibrat. Punem zaharul si apa intr-o craticioara, la foc mediu. Amestecam constant pana cand zaharul se dizolva complet.
Dupa ce siropul fierbe, il lasam sa se racoreasca timp de 8-10 minute pentru a evita formarea cocoloaselor cand il combinam cu laptele praf.
Turnam siropul peste laptele praf si folosim un mixer vertical pentru a mixa pana obtinem o compozitie cremoasa si fina. Lasam laptele condensat sa se raceasca complet inainte de a-l incorpora in pasta de fistic.
Preparare pasta de fistic pas cu pas
Punem fisticul in robotul de bucatarie.
Daca iti doresti o textura mai crocanta, macina-l grosier; pentru o pasta fina, mixeaza-l mai mult pana devine aproape o pudra.
Adaugam laptele condensat racit peste fisticul macinat, impreuna cu esenta de fistic. Mixam totul timp de 2-3 minute pana cand obtinem o pasta omogena si cremoasa.
Transferam compozitia intr-un bol, il acoperim si il lasam pasta la frigider pentru cel putin 30 de minute. Aceasta etapa permite aromelor sa se intensifice si texturii sa se stabilizeze.
Gustul final al pastei depinde in mare masura de calitatea fisticului.
Daca doresti un gust intens, poti adauga cateva picaturi de esenta, dar incearca sa nu exagerezi pentru a pastra naturaletea pastei. Pastreaza pasta de fistic intr-un borcan inchis ermetic la frigider. Se pastreaza bine pana la 2 saptamani.
Aceasta pasta cremoasa poate fi folosita in: Creme pentru torturi si prajituri,Umpluturi pentru macarons sau eclere, Topping pentru inghetata sau clatite, Baza pentru prajituri raw vegane.