Pasta de fistic – reteta fara colorant

Pasta de fistic este un ingredient delicios, ideal pentru deserturi  sau prajituri de casa pline de savoare. In aceasta reteta, am ales sa combin fistic crud si prajit pentru a obtine un gust placut  si o textura perfecta. Reteta nu contine coloranti sau aditivi artificiali.
Pasta de fistic - reteta fara colorant
5/5 - (6 votes)

Pasta de fistic – reteta fara colorant. Pasta de fistic pas cu pas.

Pasta de fistic - reteta fara colorant

Cum se prepara laptele condensat de casa

Laptele condensat de casa este cheia pentru o textura cremoasa si un gust dulce echilibrat. Punem zaharul si apa intr-o craticioara,  la foc mediu. Amestecam constant pana cand zaharul se dizolva complet.
Dupa ce siropul fierbe, il lasam sa se racoreasca timp de 8-10 minute pentru a evita formarea cocoloaselor cand il combinam cu laptele praf.
Turnam siropul peste laptele praf si folosim un mixer vertical pentru a mixa pana obtinem  o compozitie cremoasa si fina. Lasam laptele condensat sa se raceasca complet inainte de a-l incorpora in pasta de fistic.

Preparare  pasta de fistic pas cu pas

Punem fisticul in robotul de bucatarie.

Daca iti doresti o textura mai crocanta, macina-l grosier; pentru o pasta fina, mixeaza-l mai mult pana devine aproape o pudra.

Pasta de fistic - reteta fara colorant

Adaugam laptele condensat racit peste fisticul macinat, impreuna cu esenta de fistic. Mixam totul timp de 2-3 minute pana cand obtinem o pasta omogena si cremoasa.
Pasta de fistic - reteta fara colorantTransferam compozitia intr-un bol, il acoperim si il lasam pasta la frigider pentru cel putin 30 de minute. Aceasta etapa permite aromelor sa se intensifice si texturii sa se stabilizeze.

Pasta de fistic - reteta fara colorant

Gustul final al pastei depinde in mare masura de calitatea fisticului.
Daca doresti un gust intens, poti adauga cateva picaturi de esenta, dar incearca sa nu exagerezi pentru a pastra naturaletea pastei. Pastreaza pasta de fistic intr-un borcan inchis ermetic la frigider. Se pastreaza bine pana la 2 saptamani.

Aceasta pasta cremoasa poate fi folosita in: Creme pentru torturi si prajituri,Umpluturi pentru macarons sau eclere, Topping pentru inghetata sau clatite, Baza pentru prajituri raw vegane.

 

Ingrediente:

140 gr fistic ( crud+prajit), 240 gr lapte condensat, 2 picaturi esenta de fistic.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

1

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle