full screen background image

Chec cu Dovleac, Nuca si Stafide

Chec pufos cu dovleac copt, nuca, scortisoara si stafide, un desert nelipsit de la mese in familie. Acest desert il pregatesc doar atunci cand apare in piata dovleacul placintar. Exista si varianta “congelat” , dar nu ma incanta, prefer sa ma bucur de aroma dovleacului copt.  Asadar, va invit sa testati reteta de Chec cu Dovleac, Nuca si Stafide!

Chec cu Dovleac, Nuca si Stafide

Timp preparare:

20 minute

Portii:

1 chec/ 12 felii.

Ingrediente:

5 oua, 100 ml ulei, 200 gr piure dovleac copt, 380 gr faina, 50 ml apa rece, 8 gr praf copt, 200 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 50 gr nuca, 70 gr stafide, 20 gr zahar pudra.

Instructiuni preparare

Faina se amesteca cu praful de copt.

Separam abusul de galbenus. Dovleacul copt se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Mixam albusurile cu un praf de sare.

Dupa ce obtinem o spuma densa, adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.

Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat, ulei, apa rece si scortisoara.

Peste albusuri adugam  compozitia de dovleac,  stafidele si nuca.



Amestecam usor pana se incorporeaza ingredientele.

Adaugam faina si amestecam usor.

Compozitia formata se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina.

Se coace la 180C pentru 40 minute.



Se lasa sa se raceasca , se decoreaza cu zahar pudra si se portioneaza.

Se serveste alaturi de ceai sau cafea.

Sa aveti pofta!

 




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress