Cum facem Cornuri pufoase cu branza dulce. Retete Cornuri pufoase cu branza dulce.
Umplutura – amestecam branza dulce cu grisul, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si ou.
Aluat – faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.
Laptele caldut se amesteca 2 minute cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si praful de sare.
Peste compozitia de faina se toarna compozitia de lapte.
Amestecam ingredientele.
Framantam pana obtinem un aluat omogen.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul ( 20-30minute).
Aluatul se imparte in 10 parti egale si se aseaza pe un blat uns cu ulei.
Fiecare parte de aluat se intinde cu merdeneaua intr-o foaie triunghiulara.
Taiem 2-3 cm mijlocul bazei de aluat – vezi foto.
Adaugam o lingura de umplutura si intindem uniform -vezi foto.
Baza aluatului se pliaza si o presam cu ajutorul degetelor, astfel incat sa nu iasa umplutura.
Rulam strans , iar la final marginea aluatului sa ramana sub corn.
Cornurile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa cresca cca 20 minute la loc caldut.
Cornurile se ung cu ou batut si le presaram cu susan.
Le coacem pentru 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200 C.
Dupa coacere le punem pe un gratar de racire.
Cornuri pufoase cu branza dulce in sectiune 🙂
Sa aveti pofta !