Prajitura cu nuca si cacao retete. Prajitura cu nuca si cacao in imagini. Prajituri de casa cu nuca si cacao.
Miezul de nuca se marunteste. Din cantitatea de nuca oprim o parte pentru decor, restul intra in componenta prajiturii .
Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Mixam galbenusurile cu ulei , praful de copt stins in zeama de lamaie si extract de vanilie – timp de 1 minut.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam treptat faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia obtinuta se imparte in doua parti. O parte se amesteca cu compozitia de cacao , iar a doua ramane fara adaos.
Intr-o tava ( dimensiune 30×20 cm) tapetata cu hartie de copt asezam alternativ – un strat simplu, un strat cu cacao si presaram nuca.
Pe masura ce adaugam straturile de compozitie si nuca ,aluatul se va intinde , dar la final necesita uniformizare.
Se intinde usor ultimul strat si se presara nuca pe toata suprafata.
Se coace pentru primele 10 minute la 175C si continuam coacerea la 180 C pentru 15 minute.
Pentru siguranta facem proba cu scobitoarea.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet.
Prajitura cu nuca si cacao se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!