Reteta de Mini Eclere cu ciocolata. Cum facem Mini Eclere cu ciocolata ?
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale (unul cate unul) si amestecam continuu ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Compozitia va avea o consistenta omogena.
Turnam aluatul cu ajutorul unui pos cu sprit (forma zimtata) sub forma de aveline micute. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.
Pregatim crema
Intr-un vas punem laptele la fiert. Separat, intr-un bol se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul si turnam treptat lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.
Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga compozitia formata si se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena apoi se adauga vanilia si se ia de pe foc. Capacele la mini eclere le taiem doar pe o latura.
Cojile se umplu cu crema de vanilie calduta, cu ajutorul unui pos prevazut un varf subtire.
Cand crema s-a racit glazuram mini eclerele cu ciocolata topita amestecata in prealabil cu ulei.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Choux a la creme