Mini eclere

Pufoase, cremoase si pline de savoare, aceste delicioase Mini eclere sunt nelipsite de la mesele festive. Rasfata-te cu Mini eclere, prajituri delicioase  cu ciocolata si crema de vanilie. Aceste delicii se bucura de popularitate in toata lumea, iar glazura de ciocolata confera desertului o bunatate aparte.
Ingrediente:

Coji - 200 ml apa, 100 ml ulei, 200 gr faina, 6 oua, 1 praf de sare.

Crema - 120 gr amidon, 1 l lapte, 2 oua, 180 gr zahar, 50 ml lapte pentru dizolvat amidonul, vanilie, un praf de sare

Glazura - cicolata, 1 lingurita ulei

Timp preparare

1ora

Nr. portii

2 platouri

4.6/5 - (186 votes)

Reteta de Mini Eclere cu ciocolata. Cum facem Mini Eclere cu ciocolata ?

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.

Se incorporeaza ouale (unul cate unul) si amestecam continuu ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Compozitia va avea o consistenta omogena.

mini eclere

Turnam aluatul cu ajutorul unui pos cu sprit (forma zimtata) sub forma de aveline micute. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.

mini eclere

Pregatim crema

Intr-un vas punem laptele la fiert. Separat, intr-un bol se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul si turnam treptat lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.

Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga  compozitia formata si se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena apoi se adauga vanilia si se ia de pe foc. Capacele la mini eclere le taiem doar pe o latura.

Cojile se umplu cu crema de vanilie calduta, cu ajutorul unui pos prevazut un varf subtire.

Cand crema s-a racit glazuram mini eclerele cu ciocolata topita amestecata in prealabil cu ulei.

mini eclere

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta : Choux a la creme

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *