Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Peste galbenusuri adaugam uleiul, praful de copt, zeama de lamaie, apa rece, extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia formata se pune intr-o tava de copt ( dimensiunea 20×30) , unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se coace cca 20 min la foc potrivit ( facem testul cu scobitoarea ) .
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se taie in doua foi.
Preparare Sirop
Amestecam energic : apa, zeama de lamaie, zaharul si coaja rasa de lamaie.
Lasam sa stea 10 minute , se strecoara si se pune la rece.
Preparare Crema de lamaie
Zaharul se mixeaza cu oul si laptele.
Punem totul intr-o craticioara , la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca 2-3 minute.
Adaugam coaja de lamaie ( amestecam) , lasam sa se racesca complet si trecem compozitia prin strecuratoare .
Compozitia rezultata se mixeaza cu zeama de lamaie, extractul de vanilie si untul la temperatura camerei ( mixat inainte).
Crema se imparte in 2 parti , din fiecare parte oprim 2 linguri de crema pentru decor.
Asamblare Prajitura cu lamaie
Pe o tava dreptunghiulara asezam prima foaiede blat.
Toata suprafata se trampeaza cu sirop ( se stropeste) , adaugam prima parte de crema si intindem uniform.
Adaugam a doua foaie de blat ( ultima) trampam si adaugam a doua parte de crema.
Introducem prajitura la congelator pentru 30 minte.
Ciocolata alba se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu uleiul.
Indepartam marginile , portionam prajitura si trecem fiecare bucata prin ciocolata topita.
Prajitura se pune la rece pana se intareste complet ciocolata.
Decoram fiecare prajitura cu aveline din crema de lamaie si frunze proaspete de menta.
Prajitura se pastreaza la rece .
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Chec cu lamaie si vanilie
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
6 thoughts on “Prajitura cu lamaie”
Buna ziua. Daca doresc sa fac prajitura intr o tava de 35/25 ar trebui sa dublez ingredientele sau sa le triplez. Va multumesc
Buna ziua. Ar trebui sa mai adaugati 1/4 din cantitate , in plus.
Pt cuptorul electric, la ce temperatura se coace blatul? Mulțumesc
180C
Este geniala prăjiturica asta! Multumim pentru rețeta!
Super!