Prajitura frageda cu crema de vanilie

Prajitura frageda cu crema de vanilie este un desert simplu, dar extrem de bun. Foile fragede si crema fina de vanilie confera prajiturii bunatate si este ideala pentru mese in familie.
Prajitura frageda cu crema de vanilie
Ingrediente:

Aluat - 300 ml apa minerala, 170 ml ulei, 150 gr zahar, 1 lingurita zeama de lamaie,  1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 750 gr faina alba ( depinde de tipul folosit ) , 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta vanilie.

Crema de vanilie - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sare, 150 gr zahar, 2 lingurite coaja rasa de lamaie.

Decor -  zahar pudra vanilat.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

30 buc/ tava 34.5 x 46.2 cm

4.9/5 - (7 votes)

Preparare aluat

Intr-un bol adaugam:  apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie,  bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.

Amestecam energic cu un tel pana se dizolva zaharul.

Adaugam treptat faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 minute.



Preparare Crema de vanilie

Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , praful de sare, coaja de  lamaie si amestecam cca 1 min.
Se lasa sa se raceasca cca 5 minute, amestecand periodic.



Asamblare Prajitura frageda cu crema de vanilie

Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de aluat se  intinde intr-o foaie dreptunghiulara (forma tavii)  se pune in tava unsa  si tapetata cu faina.

Adaugam crema de vanilie calda si o intindem in strat uniform pe toata suprafata foii .

Se intinde a doua parte de aluat si  se aseaza usor peste crema.

Prajitura se inteapa cu furculita, din loc in loc.

Se coace la 180C ( cuptor preincalzit) pentru 30-35 minute.

Se lasa sa se raceasca complet, acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam peste noapte la loc racoros.



Indepartam marginile si portionam prajitura in 30 bucati.

Decoram cu zahar pudra vanilat si servim.

Se pastreaza la rece.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Chec cu morcov, nuca si banana

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.