Preparare aluat
Intr-un bol adaugam: apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.
Amestecam energic cu un tel pana se dizolva zaharul.
Adaugam treptat faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 minute.
Preparare Crema de vanilie
Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , praful de sare, coaja de lamaie si amestecam cca 1 min.
Se lasa sa se raceasca cca 5 minute, amestecand periodic.
Asamblare Prajitura frageda cu crema de vanilie
Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara (forma tavii) se pune in tava unsa si tapetata cu faina.
Adaugam crema de vanilie calda si o intindem in strat uniform pe toata suprafata foii .
Se intinde a doua parte de aluat si se aseaza usor peste crema.
Prajitura se inteapa cu furculita, din loc in loc.
Se coace la 180C ( cuptor preincalzit) pentru 30-35 minute.
Se lasa sa se raceasca complet, acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam peste noapte la loc racoros.
Indepartam marginile si portionam prajitura in 30 bucati.
Decoram cu zahar pudra vanilat si servim.
Se pastreaza la rece.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Chec cu morcov, nuca si banana