Sirop de Visine. Cum preparam Sirop de Visine . Sirop de Visine in imagini.
Spalam visinele cu apa rece si le curatam de samburi.
Adaugam un 1 kg de zahar, amestecam si cu un blender vertical mixam 30 secunde.
Lasam compozitia deoparte , timp de o ora, si apoi o trecem prin sita.
Am obtinut 6 l suc de visine. Dupa strecurare , pulpa de visine se poate folosi la obtinerea marmeladei de visine.
Am amestecat sucul de visine cu restul de zahar ( 5 kg) si zeama de lamaie.
Am pus oala cu compozitia obtinuta la foc potrivit.
Amestecam periodic, iar de la primul clocot am fiert maxim 25 minute ( foc mediu).
Imediat dupa fierbere, turnam siropul fierbinte in sticle curate si inchidem ermetic cu capace.
Impaturim sticlele cu serveturi si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.
Le transferam la loc uscat si racoros.
Siropul de visine se serveste cu gheata si este nelipsit din componenta clatitelor si budincilor.
Sa aveti pofta!
Vezi si alta reteta =>CLATITE