full screen background image

Sirop de Visine

Alaturi de Dulceata de visine, Siropul de visine este nelispit de pe lista anuala de conserve. Servit cu apa minerala sau ghetata, siropul de visine ne incanta prin aroma si savoare, iar pentru budinca, inghetata si clatite este componenta de baza. Te invit sa descoperi aroma visinelor la tine in bucatarie!

Sirop de Visine

Timp preparare:

3 ore

Portii:

8,4 l ( 28 sticle x 300 ml)

Ingrediente:

9 kg visine cu samburi, 6 kg zahar, zeama de la 1 lamaie.

Instructiuni preparare

Sirop de Visine. Cum preparam Sirop de Visine . Sirop de Visine in imagini.

Spalam visinele cu apa rece si le curatam  de samburi.

Adaugam un 1 kg de zahar, amestecam si cu un blender vertical  mixam  30 secunde.



Lasam compozitia deoparte , timp de o  ora,  si apoi o trecem prin sita.

Am obtinut 6 l suc de visine. Dupa strecurare , pulpa de visine se poate folosi la obtinerea marmeladei de visine.

Am amestecat sucul de visine  cu restul de zahar ( 5 kg) si  zeama de lamaie.

Am pus oala cu compozitia obtinuta la foc potrivit.

Amestecam periodic, iar de la primul clocot am fiert maxim 25 minute ( foc mediu).



Imediat dupa fierbere, turnam siropul fierbinte in sticle curate si inchidem ermetic cu capace.

Impaturim sticlele cu serveturi si le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

Le transferam la loc uscat si racoros.

Siropul de visine se serveste cu gheata si este nelipsit din componenta clatitelor si budincilor.

Sa aveti pofta!

Vezi si alta reteta =>CLATITE




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort Felie de Lapte

Datorita gustului intens de lapte ,ciocolata, blat pufos si aromat - tortul "Felie de Lapte" a devenit desertul preferat de...

Închide