Citeste si Reteta : Umplutura din Mere
Blaturile se pregatesc si se coc pe rand .
Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam cu zaharul vanilat si cu doua linguri din compozitia de albus.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde in strat uniform.
Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.
Blatul se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 15 min, pana capata o culoare usor aurie.
Dupa coacere se lasa sa se racesca si se desprinde usor de foia de copt.
Dupa ce am copt ambele blaturi si umplutura este gata formam prajitura cu mere.
Asezam blatul intr-o tava tapetata cu hartie (de copt) si intindem umplutura de mere (reteta aici) intr-un start uniform.
Al doilea blat se aseaza peste umplutura de mere si presam usor.
Prajitura cu mere se pune la rece pentru 1 ora apoi indeparatam marginile si o portionam.
Citeste si Reteta : Prajitura frageda de post
Pofta Buna!