Fursecuri Nuci

Nuci umplute cu gem de prune - amintiri din copilarie !!! Un desert iubit de toate varstele - perfecte pentru masa de Craciun !
Ingrediente:

Aluat fraged - 100 gr unt, 80 gr zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/2 praf de copt, 1 lingurita otet, 300 gr faina pentru prajituri.

Umplutura - 130 gr nuca, 200 gr gem de prune.

Pentru uns forma - ulei.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

37 buc

4.7/5 - (160 votes)

Fursecuri Nuci reteta. Fursecuri Nuci in imagini. Fursecuri Nuci
aluat fraged imagine

1. Aluatul fraged se imparte in bilute de aproximativ  6-7 gr.

2. Ungem ( cu ulei )  forma de nuci  , adaugam  bilutele in ea , inchidem  prin presare si o punem pe foc ( aragaz – mediu ) pentru maxim 1 min/ parte.

fursecuri nuci 6

3. Cojile sunt gata atunci cand se desprind usor de pe forma  si au o culoare aurie – usor maronie. Daca este nevoie le putem desprinde cu varful unui cutit.

fursecuri nuci 5

4. Cojile nu vor fi  perfecte dar  le vom ajusta marginile cu ajutorul unui cutit.

fursecuri nuci 4

5. Pentru obtinerea umpluturii vom zdrobi miezul de nuca si il amestecam cu gemul de prune.

fursecuri nuci foto

6. Umplem  cojile si le lipim usor  iar excesul se sterge de pe margini cu un servet de bucatarie.

Fursecuri Nuci

7. Fursecurile se pudreaza cu zahar farin si le punem la loc racoros minim 4-5 ore, de preferat – seara pana dimineata.

Fursecuri Nuci

8. Fursecurile devin fragede si extrem de gustoase.

Fursecuri Nuci

Fursecuri Nuci

Pofta Buna!

Vezi si reteta – Chec dalmatian

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *