Checul Perfect – pufos, aromat si aspect de nota 10 ! Va invit sa testati reteta , este abosolut delicios !

Timp preparare:
50 minPortii:
1 buc ( dimensiune tava - lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm )Ingrediente:
5 oua, 250 gr faina, 220 gr zahar , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt + 1 lingura otet, 6 linguri apa, 7 linguri ulei, 1 praf de sare, 2 linguri cacao+ 2 linguri apa.Decor - zahar pudraInstructiuni preparare
Zaharul+apa (6 linguri ) se pun intr-o cratita la fiert. Se lasa pana se dizolva complet zaharul si amestecam periodic.
Separat se bat albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce obtinem o spuma densa adaugam trepat siropul fierbinte si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza total.
Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul , zaharul vanilat si praful de copt stins in otet , cca 3 min.
Le adaugam peste albusuri si amestecam usor. Adaugam faina treptat si amestecam pana se incorporeaza.
Compozitia se imparte in doua boluri , eu am ales o parte mai mica pentru compozitia de cacao.
Separat cacaua se amesteca cu apa (2 linguri ) pana devine ca o crema. Se adauga peste compozitia alba si se amesteca usor.
Am pus cele doua compozitii in doua pungi pentru decorat prajituri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se adauga compozitie – baza din compozitie alba apoi turnam cate un sir de compozitie (pana se termina) , astfel incat vom obtine aspectul dalmatian .
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 25-30 min.
Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza. Checul perfect!
Pofta Buna!
arata exceptional !!! 🙂
Multumesc!
Este foarte pufos. Multumesc pentru reteta !
Cu drag !
Ce dimensiuni are forma? Multumesc …
dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm