Melci cu nuca si scortisoara reteta simpla. Melci cu nuca si scortisoara
Preparare umplutura
Punem intr-un bol nuca macinata, untul (la temperatura camerei), zaharul, scortisoara si laptele.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Preparare aluat
Punem intr-un vas: faina, drojdia, zaharul, praful de sare si vanilia.
Amesteacam ingredientele.
Separat, amestecam smantana, untul topit, oua si laptele caldut.
Turnam compozitia formata peste compozitia cu faina.
Adaugam coaja de lamaie razuita si amestecam.
Framantam aluatul pentru 3 minute sau pana vom obtine un aluat elastic si nelipicios.
Ungem vasul cu un strat fin de ulei si adaugam aluatul.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si il lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Ungem cu ulei, intr-un start fin, blatul de lucru.
Intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm, forma dreptunghiulara.
Ungem suprafata cu umplutura de nuca si scortisoara.
Rulam strans, iar ruloul format se taie pe jumatate.
Fiecare jumatate se taie in 6 bucati de dimensiune egala. Taiem aluatul cu un cutit foarte bine ascutit.
Transferam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam sa dospeasca pentru 15 minute.
Se coc la 180C, cu ventilatie, pana devin rumeni, cca 20 de minute.
Amestecam energic mierea cu apa si ungem melcii abia scosi din cuptor.
Ii lasam sa se racoreasca in tava de copt.
Sa aveti pofta!
Descopera si reteta Rulouri cu scortisoara si crema de branza!