Melci cu nuca si scortisoara

Melci cu nuca si scortisoara,  desertul pufos si aromat pentru momente delicioase. Isi pastreaza forma dupa coacere, au umplutura generoasa si sunt foarte gustosi. Va invit sa testati cea mai simpla reteta de Melci cu nuca si scortisoara.
Melci cu nuca si scortisoara
Ingrediente:

Aluat - 550 faina alba superioara, 100 gr zahar, 10 gr drojdie uscata, 120 ml lapte, 120 gr smantana, 2 oua,, 100 gr unt 82% grasime, coaja de la o lamaie, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 1 lingura ulei.
Umplutura - 200 gr nuca macinata, 1 lingura scortisoara, 50 gr unt, 60 gr zahar, 50 ml lapte.
Decor - 1 lingura cu miere, 100 ml apa.

Timp preparare

1 ora si 10 minute.

Nr. portii

12

5/5 - (3 votes)

Melci cu nuca si scortisoara reteta simpla. Melci cu nuca si scortisoara

Melci cu nuca si scortisoara

Preparare umplutura

Punem intr-un bol nuca macinata, untul (la temperatura camerei), zaharul, scortisoara si laptele.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Preparare aluat

Punem intr-un vas: faina, drojdia,  zaharul, praful de sare si vanilia.

Amesteacam ingredientele.

Separat, amestecam  smantana, untul topit, oua si laptele caldut.

Turnam compozitia formata  peste compozitia cu faina.

Adaugam coaja de lamaie razuita si amestecam.

Framantam aluatul pentru 3 minute sau pana vom obtine un aluat elastic si nelipicios.

Ungem vasul cu un strat fin de ulei si adaugam aluatul.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si il lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu ulei, intr-un start fin, blatul de lucru.

Intindem aluatul intr-o foaie  cu grosimea de 1 cm, forma dreptunghiulara.

Ungem suprafata cu  umplutura de nuca si scortisoara.

Rulam strans, iar ruloul format se taie pe jumatate.

Fiecare jumatate se taie in 6 bucati de dimensiune egala. Taiem aluatul cu un cutit foarte bine ascutit.

Transferam melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam sa dospeasca pentru 15 minute.

Melci cu nuca si scortisoara

Se coc la 180C, cu ventilatie,  pana devin rumeni, cca 20 de minute.

Melci cu nuca si scortisoara

Amestecam energic mierea cu apa si ungem melcii abia scosi din cuptor.

Ii lasam sa se racoreasca in tava de copt.

Melci cu nuca si scortisoara

Sa aveti pofta!

Descopera si reteta Rulouri cu scortisoara si crema de branza!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *