Cremsnit cu visine

Cremsnit cu visine - o prajitura de casa excelenta !
Ingrediente:

Aluat - 1/2 portie foietaj de casa

Crema - 1/4 portie crema de vanilie + 100 gr frisca indulcita.

Decor - 200 gr visine congelate , 50 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon,1/2 lingurita esenta vanilie.

Timp preparare

45 min

Nr. portii

4

5/5 - (112 votes)

Reteta Foietaj de Casa (click), Reteta Crema Vanilie(click)

Intr-o cratita se pun la fiert : apa, zaharul, visinele decongelate.

Le lasam sa fierba cca 3 min apoi adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece.

Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min.

Adaugam esenta de vanilie  si amestecam.

Se lasa sa se racesca amestecand periodic.

cremsnit sos de visine

Foietajul de Casa se intinde intr-o foaie sub forma de dreptunghi.

Aluatul se imparte  in doua parti, o parte se inteapa cu varful unui cutit iar a doua foaie se taie  in patru parti egale la suprafata  (nu le desprindeti), vezi foto.

cremsnit foi

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  se coace la o temperatura de 220 C in primele 10 min apoi la 180C – pana devine  auriu.

foi cremsnit

Se lasa sa se racesca complet apoi se pregateste crema.

 

 

Crema de vanilie trebuie sa fie usor calduta si o amestecam cu un tel pana se raceste complet.

cremsnit 5

Se amesteca cu frisca batuta si se pune pe prima foaie de foietaj (cu ajutorul unui pos cu varf rotund).

Se aseaza a doua foaie (formata din 4 parti) si se adauga al doilea strat de crema cu frisca.

cremsnit 6

Se acopera usor cu o folie alimentara – fara sa denaturati stratul de crema si se introduce la rece pentru minim 5-6 ore.

cremsnit cu visine reteta

Se serveste cu sos si visine.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *