Reteta Foietaj de Casa (click), Reteta Crema Vanilie(click)
Intr-o cratita se pun la fiert : apa, zaharul, visinele decongelate.
Le lasam sa fierba cca 3 min apoi adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece.
Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min.
Adaugam esenta de vanilie si amestecam.
Se lasa sa se racesca amestecand periodic.
Foietajul de Casa se intinde intr-o foaie sub forma de dreptunghi.
Aluatul se imparte in doua parti, o parte se inteapa cu varful unui cutit iar a doua foaie se taie in patru parti egale la suprafata (nu le desprindeti), vezi foto.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la o temperatura de 220 C in primele 10 min apoi la 180C – pana devine auriu.
Se lasa sa se racesca complet apoi se pregateste crema.
Crema de vanilie trebuie sa fie usor calduta si o amestecam cu un tel pana se raceste complet.
Se amesteca cu frisca batuta si se pune pe prima foaie de foietaj (cu ajutorul unui pos cu varf rotund).
Se aseaza a doua foaie (formata din 4 parti) si se adauga al doilea strat de crema cu frisca.
Se acopera usor cu o folie alimentara – fara sa denaturati stratul de crema si se introduce la rece pentru minim 5-6 ore.
Se serveste cu sos si visine.
Pofta Buna!