full screen background image

Tort fara coacere cu mere

Tort fara coacere cu mere si crema fina de vanilie. Este un tort simplu, rapid si delicios, cu aroma intensa de vanilie si umplutura de mere. Perfect in orice moment, tortul fara coacere cu mere este perfect pentru mese in familie.

Tort fara coacere cu mere

Timp preparare:

1 ora

Portii:

10

Ingrediente:

Blat - 27 piscoturiCrema de vanilie - 450 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 80 gr zahar + 6 gr gelatina, 300 gr frisca batuta si aromata.Umplutura 1 - 400 gr mere taiate cubulete, 100 gr zahar.Umplutura 2- 100 gr frisca batuta si aromata.Decor - 400 ml smantana pentru frisca (indulcita) , 150 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie, 80 gr miez de nuca.

Instructiuni preparare

Tort fara coacere cu mere retete. Cum se face Tort fara coacere cu mere

Pregatire  – O forma  se tapeteaza cu folie alimentara si asezam 1 strat de piscoturi.

Tort fara coacere cu mere

Preparare umplutura Tort fara coacere cu mere

Caramelizam zaharul, adaugam merele si amestecam usor.

Lasam pe foc  1 minut si apoi le lasam sa se racesca.




Gelatina se pune in 30 ml apa rece  si se lasa  10 minute.

Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) , o punem intr-un vas si adaugam gelatina hidratata.

Acoperim vasul cu  folie alimentara si amestecam periodic.

Mixam smantana pentru frisca cu zaharpana obtinem o spuma densa, iar la final  adaugam esenta de vanilie.

Asamblare 

Cand crema de vanilie este usor calduta  se amesteca cu frisca.

Mixam cateva secunde pana obtinem o compozitie omogena.

Jumatate din cantitatea de crema se toarna peste piscoturi.




Adaugam compozitia cu mere  si uniformizam.

Turnam restul de crema.

Asezam un strat de piscoturi.

Adaugam frisca (stratul2) si intindem uniform.

Asezam ultimul strat de piscoturi.

Se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 4 ore, preferabil peste noapte.

Tort fara coacere cu mere




Se scoate din forma cu grija si se indeparteaza folia.

Decor – Caramelizam 70 gr zahar , adaugam miezul de nuca si amestecam.

Turnam totul pe o foaie de copt,  unsa cu unt,  si cu o furculita separam miezul de nuca.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu restul de zahar (80gr)  si la final adaugam extractul de vanilie.

Tort fara coacere cu mereDecoram tortul pe toata suprafata , iar deasupra asezam nuca caramelizata si frunze proaspete de menta.

Tort fara coacere cu mere

Tortul in sectiune.

Tort fara coacere cu mere

Sa aveti pofta!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress