Tort fara coacere cu mere si crema fina de vanilie. Este un tort simplu, rapid si delicios, cu aroma intensa de vanilie si umplutura de mere. Perfect in orice moment, tortul fara coacere cu mere este perfect pentru mese in familie.

Timp preparare:
1 oraPortii:
10Ingrediente:
Blat - 27 piscoturiCrema de vanilie - 450 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 80 gr zahar + 6 gr gelatina, 300 gr frisca batuta si aromata.Umplutura 1 - 400 gr mere taiate cubulete, 100 gr zahar.Umplutura 2- 100 gr frisca batuta si aromata.Decor - 400 ml smantana pentru frisca (indulcita) , 150 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie, 80 gr miez de nuca.Instructiuni preparare
Tort fara coacere cu mere retete. Cum se face Tort fara coacere cu mere
Pregatire – O forma se tapeteaza cu folie alimentara si asezam 1 strat de piscoturi.
Preparare umplutura Tort fara coacere cu mere
Caramelizam zaharul, adaugam merele si amestecam usor.
Lasam pe foc 1 minut si apoi le lasam sa se racesca.
Gelatina se pune in 30 ml apa rece si se lasa 10 minute.
Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) , o punem intr-un vas si adaugam gelatina hidratata.
Acoperim vasul cu folie alimentara si amestecam periodic.
Mixam smantana pentru frisca cu zaharpana obtinem o spuma densa, iar la final adaugam esenta de vanilie.
Asamblare
Cand crema de vanilie este usor calduta se amesteca cu frisca.
Mixam cateva secunde pana obtinem o compozitie omogena.
Jumatate din cantitatea de crema se toarna peste piscoturi.
Adaugam compozitia cu mere si uniformizam.
Turnam restul de crema.
Asezam un strat de piscoturi.
Adaugam frisca (stratul2) si intindem uniform.
Asezam ultimul strat de piscoturi.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 4 ore, preferabil peste noapte.
Se scoate din forma cu grija si se indeparteaza folia.
Decor – Caramelizam 70 gr zahar , adaugam miezul de nuca si amestecam.
Turnam totul pe o foaie de copt, unsa cu unt, si cu o furculita separam miezul de nuca.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu restul de zahar (80gr) si la final adaugam extractul de vanilie.
Decoram tortul pe toata suprafata , iar deasupra asezam nuca caramelizata si frunze proaspete de menta.
Tortul in sectiune.
Sa aveti pofta!