Tort fara coacere cu mere

Tort fara coacere cu mere si crema fina de vanilie. Este un tort simplu, rapid si delicios, cu aroma intensa de vanilie si umplutura de mere. Ideal in orice moment, tortul fara coacere cu mere este perfect pentru mese in familie.
Tort fara coacere cu mere
Ingrediente:

Blat - 27 piscoturi

Crema de vanilie - 450 ml lapte, 50 gr amidon, 2 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 80 gr zahar + 6 gr gelatina, 300 gr frisca batuta si aromata.

Umplutura 1 - 400 gr mere taiate cubulete, 100 gr zahar.

Umplutura 2- 100 gr frisca batuta si aromata.

Decor - 400 ml smantana pentru frisca (indulcita) , 150 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie, 80 gr miez de nuca.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10

4.7/5 - (17 votes)

Tort fara coacere cu mere retete. Cum se face Tort fara coacere cu mere

Pregatire  – O forma  se tapeteaza cu folie alimentara si asezam 1 strat de piscoturi.

Tort fara coacere cu mere

Preparare umplutura Tort fara coacere cu mere

Caramelizam zaharul, adaugam merele si amestecam usor.

Lasam pe foc  1 minut si apoi le lasam sa se racesca.




Gelatina se pune in 30 ml apa rece  si se lasa  10 minute.

Pregatim crema de vanilie ( vezi reteta ) , o punem intr-un vas si adaugam gelatina hidratata.

Acoperim vasul cu  folie alimentara si amestecam periodic.

Mixam smantana pentru frisca cu zaharpana obtinem o spuma densa, iar la final  adaugam esenta de vanilie.

Asamblare 

Cand crema de vanilie este usor calduta  se amesteca cu frisca.

Mixam cateva secunde pana obtinem o compozitie omogena.

Jumatate din cantitatea de crema se toarna peste piscoturi.




Adaugam compozitia cu mere  si uniformizam.

Turnam restul de crema.

Asezam un strat de piscoturi.

Adaugam frisca (stratul2) si intindem uniform.

Asezam ultimul strat de piscoturi.

Se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 4 ore, preferabil peste noapte.

Tort fara coacere cu mere




Se scoate din forma cu grija si se indeparteaza folia.

Decor – Caramelizam 70 gr zahar , adaugam miezul de nuca si amestecam.

Turnam totul pe o foaie de copt,  unsa cu unt,  si cu o furculita separam miezul de nuca.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu restul de zahar (80gr)  si la final adaugam extractul de vanilie.

Tort fara coacere cu mereDecoram tortul pe toata suprafata , iar deasupra asezam nuca caramelizata si frunze proaspete de menta.

Tort fara coacere cu mere

Tortul in sectiune.

Tort fara coacere cu mere

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.