full screen background image

Foietaj de casa

Foietaj de casa cu unt , aluatul perfect pentru cornulete, buseuri, cremsnit, etc.

Foietaj de casa

Timp preparare:

1 ora si 20 min

Portii:

1

Ingrediente:

550 gr faina alba tip 480 , 250 gr unt 82% grasime, 1 lingurita otet, 1 /4 lingurita sare, 200 ml apa rece.


Instructiuni preparare

aluat foietaj (2)

Faina (400 gr )se cerne intr-un vas , adaugam apa rece, otetul si sarea.

foietaj de casa 1

Amestecam,  framantam pana obtinem un aluat omogen.

foietaj (2)

Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 min.

aluat foietaj (1)

Untul se da pe razatoare  si se amesteca cu faina (100 gr)- se modeleaza sub forma unei foi patrate.

Aluatul   se intinde cu ajutorul fainii  intr-o foaie patrata – cca 1 cm grosime.

foietaj (1)

In mijlocul foii de aluat adaugam untul . Il impaturim prin plierea marginilor aluatului.

foietaj (5)Intindem aluatul  cu grija intr-o foaie dreptunghiulara si se pliaza.

foietaj (3)

Se introduce la rece pentru 10 min. Aceasta procedura se repeta de 4 ori si impaturita de fiecare data in patru.

Aluatul se pastreaza la frigider zi sau la congelator 30 zile.

reteta foietaj de casa (2)Se foloseste la obtinerea deserturilor : cremsnit, buseuri, cornulete, etc.

Pofta Buna!

 

Foietaj de casa
(160 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni - cel mai bun desert in acest sezon! Profitati din plin de fructe, sunt sanatoase si savuroase.

Închide