full screen background image

Aluat fraged

Aluatul perfect pentru fursecuri – fraged si aromat !

Aluat fraged

Timp preparare:

20 minute

Portii:

1

Ingrediente:

100 gr unt, 80 gr zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita otet, 300 gr faina pentru prajituri.

Instructiuni preparare

1. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pudra. Vom obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.

aluat fraged 2

2. Adaugam oul , bicarbonatul de sodiu stins in otet , zaharul vanilat si mixam pana se incorporeaza bine.

aluat fraged 1

3. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat omogen.

aluat fraged imagine

Aluatul obtinut se pune intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.

4. Se utilizeaza la obtinerea deserturilor pe baza de aluat fraged: fursecuri, coji de tarte, prajituri, etc…

Aluat fraged
(46 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




3 thoughts on “Aluat fraged

  1. ANA PRISECARU

    Sunt f bune ,aluatul este f fraged dar daca vreti mai multe dublati cantitatile .Eu am facut ,dar nu au fost suficiente, Au tinut o saptamana intr-o punga de hartie .

    Reply
    1. Daniela

      Buna ziua. La ce va referiti cand spuneti ca nu au fost suficiente? Din spusele dumneavoastra au tinut o saptamana.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Inghetata de visine

Inghetata de visine, cremoasa si usor acrisoara ! Perfecta in acest sezon :)

Închide