Aluat fraged

Aluatul perfect pentru fursecuri - fraged si aromat !
Ingrediente:

100 gr unt, 80 gr zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita otet, 300 gr faina pentru prajituri.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1

3.9/5 - (70 votes)

1. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pudra. Vom obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.

aluat fraged 2

2. Adaugam oul , bicarbonatul de sodiu stins in otet , zaharul vanilat si mixam pana se incorporeaza bine.

aluat fraged 1

3. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat omogen.

 

 

aluat fraged imagine

Aluatul obtinut se pune intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.

4. Se utilizeaza la obtinerea deserturilor pe baza de aluat fraged: fursecuri, coji de tarte, prajituri, etc…

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Aluat fraged”

  1. Sunt f bune ,aluatul este f fraged dar daca vreti mai multe dublati cantitatile .Eu am facut ,dar nu au fost suficiente, Au tinut o saptamana intr-o punga de hartie .

  2. Buna ziua. La ce va referiti cand spuneti ca nu au fost suficiente? Din spusele dumneavoastra au tinut o saptamana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *