Preparare Pandispan cu cacao
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana se dizolva complet.
Mixam galbenusurile si le amestecam USOR cu albusurile spuma.
Peste compozitia formata adaugam faina amestecata cu cacao.
Amestecam usor si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C si coacem 10 minute.
Dupa coacere, pandispanul cu cacao se scoate din tava si indepartam hartia de copt.
Tapetam cu hartie tava de copt si asezam pandispanul.
Preparare Crema Prajitura Fanta
Punem intr-un vas: zaharul pudra, mascarpone, crema de branza si extractul de vanilie.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam frisca spumata si mixam un minut.
Turnam compozitia obtinuta peste pandispanul de cacao si nivelam toata suprafata.
Jeleu Prajitura Fanta
Sucul se obtine din portocale proaspete.
Amestecam sucul cu amidon si zahar.
Punem compozitia intr-o cratita si transferam la foc mic.
Amestcam continuu pana da in primul clocot.
Dupa primul clocot mai fierbem maxim 30 secunde, amestecand continuu.
Lasam jeleul sa se racoreasca cateva minute, adaugam extractul de vanilie si amestecam periodic.
Cand jeleul este aproape racit se toarna peste compozitia de branza.
Acoperim prajitura cu folie alimentara si punem la rece pentru 3-4 ore, de preferat peste noapte.
Indepartam marginile si portionam prajitura in 15 bucati.
Prajitura Fanta se pastreaza la rece.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Mini tarte cu fructe