Prajitura Fanta

Prajitura Fanta, preferata la mese de sarbatoare, are in componenta un pandispan pufos cu cacao, crema fina de branza si jeleu de portocale. Prajitura Fanta este un desert fin, aromat si delicios. Va invit sa testati reteta!
prajitura Fanta
Ingrediente:

Pandispan cu cacao - 3 oua, 80 gr  zahar, 70 gr  faina,  15 gr cacao, 1 praf sare.

Crema - 100 gr Crema de branza Philadelphia, 250 gr mascarpone, 400 ml smantana pentru frisca, 130 gr zahar farin, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Jeleu - 400 ml suc natural din portocale, 80 gr zahar, 25 gr amidon alimentar, 1/2 lingurita extract de vanilie.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

15

5/5 - (6 votes)

Preparare Pandispan cu cacao

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile si le amestecam USOR cu albusurile spuma.

Peste compozitia formata adaugam faina amestecata cu cacao.

Amestecam usor si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C si coacem 10 minute.

Dupa coacere, pandispanul cu cacao se scoate din tava si indepartam hartia de copt.

Tapetam cu hartie  tava de copt si asezam pandispanul.

Preparare Crema Prajitura Fanta

Punem intr-un vas: zaharul pudra,  mascarpone, crema de branza  si extractul de vanilie.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam frisca spumata si mixam un minut.

Turnam compozitia obtinuta peste pandispanul de cacao  si nivelam toata suprafata.

Jeleu Prajitura Fanta

Sucul se obtine din portocale proaspete.

Amestecam sucul cu amidon si zahar.

Punem compozitia intr-o cratita si transferam  la foc mic.

Amestcam continuu pana da in primul clocot.

Dupa primul clocot  mai fierbem maxim 30 secunde, amestecand continuu.

Lasam jeleul sa se racoreasca cateva minute, adaugam extractul de vanilie si amestecam  periodic.

Cand jeleul este aproape racit se toarna peste compozitia de branza.

Acoperim prajitura cu folie alimentara si punem la rece pentru 3-4 ore, de preferat peste noapte.

Indepartam marginile si portionam prajitura in 15 bucati.

Prajitura Fanta se pastreaza la rece.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Mini tarte cu fructe

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *