Crema de zahar ars – desertul copilariei

Crema de zahar ars – desertul neuitat al copilariei! Fina si aromata, crema de zahar ars este usor de preparat si imposibil de refuzat. Pregateste-o chiar azi si te vei convinge de bunatatea acestui desert.
Ingrediente:

700 ml lapte cu 3,5% grasime, 5 oua mari, 180 gr zahar, coaja rasa de la o portocala bio, 120 gr zahar pentru caramel, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

6/ tava rotunda cu diametru 28cm/ 4cm.

5/5 - (5 votes)

Crema de zahar ars – desertul copilariei. Cum se prepara Crema de zahar ars

Crema de zahar ars - desertul copilariei

Intr-un vas rotund din sticla termorezistenta, caramelizam zaharul, la foc mic, pana devine auriu.

Amestecam periodic pentru a obtine un caramel de culoare uniforma.

Tapetam  vasul cu zaharul caramelizat, inclusiv marginile, apoi lasam sa se raceasca.

Separat, mixam ouale cu zaharul, vanilia, praful de sare si coaja rasa de portocala, adaugand treptat laptele.

Omogenizam compozitia timp de 3 minute, apoi o turnam in vasul tapetat cu zahar caramelizat.

Asezam vasul in cuptorul preincalzit la 180C/ ventilatie sus-jos.Crema de zahar ars - desertul copilariei

Coacem la foc potrivit timp de 40 de minute sau pana cand crema se incheaga si capata o nuanta galben-aurie, usor maronie.

Crema de zahar ars - desertul copilariei

Se lasa sa se raceasca complet si apoi se pune la rece pentru minim 2 ore.

Se portioneaza si se serveste alaturi de sosul format. Este fina si super aromata!

Daca va place combinatia de caramel cu blat, va recomand prajitura Chocofan ( reteta aici).

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle