Crema de zahar ars – desertul copilariei. Cum se prepara Crema de zahar ars
Intr-un vas rotund din sticla termorezistenta, caramelizam zaharul, la foc mic, pana devine auriu.
Amestecam periodic pentru a obtine un caramel de culoare uniforma.
Tapetam vasul cu zaharul caramelizat, inclusiv marginile, apoi lasam sa se raceasca.
Separat, mixam ouale cu zaharul, vanilia, praful de sare si coaja rasa de portocala, adaugand treptat laptele.
Omogenizam compozitia timp de 3 minute, apoi o turnam in vasul tapetat cu zahar caramelizat.
Asezam vasul in cuptorul preincalzit la 180C/ ventilatie sus-jos.
Coacem la foc potrivit timp de 40 de minute sau pana cand crema se incheaga si capata o nuanta galben-aurie, usor maronie.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se pune la rece pentru minim 2 ore.
Se portioneaza si se serveste alaturi de sosul format. Este fina si super aromata!
Daca va place combinatia de caramel cu blat, va recomand prajitura Chocofan ( reteta aici).
Sa aveti pofta!