Sos de capsuni

Sos fin si aromat , ideal pentru inghetata, clatite , prajituri si torturi.
Ingrediente:

200 gr capsuni , 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Timp preparare

30

Nr. portii

1

4.7/5 - (11 votes)

Spalam bine capsunile ,  indepartam coditele si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.

Compozitia formata se pune la fiert impreuna cu zaharul iar dupa primul clocot se  lasa sa fiarba cca 3 min .

Dupa cateva momente se strecoara si se pune din nou la fiert .

Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece, amestecam  continuu si  fierbem compozitia  cca 2 min.

La final adaugam zaharul vanilat  .

Sos de capsuni

Sosul de capsuni se lasa sa se racesca complet apoi se pastreaza la rece maxim  3 zile.

Se foloseste la decor pentru diverse deserturi : prajituri, clatite, inghetata, tort, etc.

 

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Sos de capsuni”

  1. Sint f aspectoase si bune dupa aspect , complimenti laboratorului de prajiturii si cofetarilor !!!!!!!!!!! Victoria

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.