Sos de capsuni

Sos fin si aromat , ideal pentru inghetata, clatite , prajituri si torturi.
Ingrediente:

200 gr capsuni , 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 pliculet zahar vanilat.

Timp preparare

30

Nr. portii

1

4.7/5 - (11 votes)

Spalam bine capsunile ,  indepartam coditele si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical.

Compozitia formata se pune la fiert impreuna cu zaharul iar dupa primul clocot se  lasa sa fiarba cca 3 min .

Dupa cateva momente se strecoara si se pune din nou la fiert .

Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece, amestecam  continuu si  fierbem compozitia  cca 2 min.

La final adaugam zaharul vanilat  .

 

 

Sos de capsuni

Sosul de capsuni se lasa sa se racesca complet apoi se pastreaza la rece maxim  3 zile.

Se foloseste la decor pentru diverse deserturi : prajituri, clatite, inghetata, tort, etc.

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Sos de capsuni”

  1. Sint f aspectoase si bune dupa aspect , complimenti laboratorului de prajiturii si cofetarilor !!!!!!!!!!! Victoria

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *